Ja són 14 els casos confirmats a Catalunya per coronavirus

Els darrers dos diagnosticats són una dona i un home que viuen a Barcelona i que van estar en contacte amb un alemany contagiat


El Departament de Salut ha confirmat aquest dilluns dos nous casos de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona de 40 anys i d'un home de 37 que viuen a Barcelona i que van estar en contacte amb una persona alemanya contagiada.

Totes dues persones diagnosticades darrerament estan en estat lleu. Amb aquests dos nous positius ja són 14 els casos detectats en terres catalanes, entre ells dos sanitaris. De moment, s'ha pogut explicar l'origen de tots els contagis a Catalunya. Cap dels infectats està greu. D’aquests 14, nou es van confirmar el cap de setmana, més els tres que ja s’havien confirmat divendres.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. Els casos més greus succeeixen en persones grans o que pateixen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat. A més, recomana a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

Mesures de prevenció

Les mesures genèriques de protecció individual enfront de malalties respiratòries inclouen: rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn; evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts; mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda; tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida; i evitar compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article