Ja són 17 els casos confirmats a Catalunya per coronavirus

Els tres nous casos diagnosticats són una jove de 20 anys de Girona, un home de 38 anys resident a Barcelona i una dona de 31 anys de Viladecans

El Departament de Salut confirma dos casos nous de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta d’una jove de 20 anys de Girona, d’un home de 38 anys resident a Barcelona i d’una dona de 31 anys resident a Viladecans. L’estat de tots tres casos és lleu i en tots tres casos el contagi s'ha produït per contacte amb dos casos diferents anteriorment confirmats.

Dissabte la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar noves mesures per combatre el coronavirus, com ara que les persones que requereixen fer la prova per comprovar si han estat infectades pel coronavirus, ja no hauran de desplaçar-se a un centre sanitari, sinó que se’ls farà la prova a domicili. Així, qui pensi que pot patir la malaltia ha de trucar al 061 Salut Respon, on un facultatiu l’atendrà i, juntament amb els serveis d’epidemiologia, determinaran si compleix criteris de sospita. En cas que sigui pertinent, els serveis d’emergències mèdiques es desplaçaran al domicili de la persona per tal de recollir les mostres necessàries per fer la prova.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de coronavirus arreu del món són lleus. De fet, tots els confirmats fins ara a Catalunya són lleus, i de tots es té completament identificada la seva procedència i recorregut.

Els criteris per sospitar que pugui haver-hi infecció són tenir febre alta, tos, malestar general o dificultat per respirar i haver tingut contacte estret amb algú que pugui tenir coronavirus o haver viatjat recentment a països i zones amb evidència de transmissió comunitària del coronavirus SARS-CoV-2: la Xina, Corea del Sud, el Japó, l’Iran, Singapur i quatre regions del nord d'Itàlia (Llombardia, Vèneto, Emília-Romanya i Piemont).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article