Un grup de joves migrants inicia una tancada a la Universitat de Girona per demanar que es respectin els seus drets

L'acció arriba després de la tancada a la Delegació de la Generalitat a Girona

Una vintena de joves migrants amb el suport d'alguns col·lectius han començat aquest dilluns al vespre una tancada a la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona (UdG) per reclamar que les administracions garanteixin els seus drets.

Segons denuncien els joves, una vegada compleixen els 18 anys, queden “totalment desprotegits”. Aquesta tancada arriba després que la setmana passada una vintena de persones es tanqués a la Delegació de la Generalitat a Girona per protestar contra el tracte d'un centre de menors a Sant Gregori (Gironès). Demanen el suport de partits i entitats per mantenir la protesta.

Des d'aquest dilluns al vespre, una vintena de joves s'ha tancat a la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona (UdG) al campus del Barri Vell per denunciar la seva situació. Afirmen que una vegada esdevenen majors d'edat no compten amb cap tipus de garanties dels seus drets i per això demanen a l'Ajuntament de Girona, la Generalitat i el govern espanyol que es mobilitzi per garantir el respecte.

A través d'un comunicat difós a les xarxes, els joves afirmen que se senten “totalment desprotegits” ja que els retiren recursos i ajudes per viure de forma autònoma i això els obliga a “malviure al carrer”. Segons el col·lectiu, a les comarques gironines hi ha uns 200 persones que estan en aquesta situació.

Els impulsors de l'acció de protesta alerten que aguantaran la tancada fins que les administracions “facilitin els recursos necessaris” que garanteixin una emancipació real. També demanen la regularització de la seva situació per poder accedir al mercat laboral.

Es preveu que el dimarts a les sis de la tarda organitzaran un acte de presentació de l'acció reivindicativa amb la presència de mitjans de comunicació. Per això, aquest dilluns han impedit que es fes cap imatge de la tancada i han emplaçat a totes les càmeres a esperar-se fins a la presentació del dimarts.

La segona tancada del col·lectiu

La tancada de la UdG és la segona que organitza el col·lectiu. La setmana passada ja es van tancar durant una hora a la Delegació de la Generalitat a Girona a mitja tarda. En aquest cas, es tractava d'una vintena de persones que provenien d'un centre de menors de Sant Gregori (Gironès). El motiu era que havien expulsat un jove de 18 anys per haver incomplert les normatives del centre, ja que el director de l'espai va afirma que li havien trobat una pedra d'haixix.

Durant aquesta protesta a la Delegació, van reunir-se amb la directora dels Serveis Territorials d'Afers Socials, Marta Casacuberta. En la trobada, la responsable del Departament es va comprometre a “comprovar” les denúncies dels joves.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article