La ILP per modificar la Llei d’universitats i rebaixar les taxes supera les 50.000 signatures

La comissió de control valida les firmes i la iniciativa inicia ara la tramitació parlamentària


La iniciativa legislativa popular (ILP) que promou una modificació de la llei d'universitats per rebaixar-ne les taxes ha superat les 50.000 signatures necessàries per iniciar la tramitació parlamentària.

La comissió de control de les ILP s'ha reunit aquest dilluns per validar les firmes, i així ho ha comunicat als promotors de la ILP durant l'acte públic a l'Auditori de la cambra.

La Mesa va admetre a tràmit la ILP el 15 de gener de 2019, que proposa modificar l'article 117.3 de la llei 1/2003, d’Universitats, referent al finançament i als preus públics dels ensenyament universitaris i l’aprovació, per llei, d’una rebaixa de les taxes que garanteixi un accés universal a l’ensenyament universitari. En total s'han validat 62.000 signatures.

La comissió ha de comunicar ara a la Mesa que la ILP ha assolit el suport necessari, perquè se n’iniciï la tramitació parlamentària. La Mesa i la Junta de Portaveus hauran d’obrir un termini perquè els grups i subgrups parlamentaris hi puguin presentar esmenes de retorn.

Tot seguit la iniciativa s’haurà d’incloure a l’ordre del dia d’un ple perquè la cambra en faci el debat de totalitat, en un termini màxim de quatre mesos a partir de l’endemà que la Mesa rebi la comunicació de l’assoliment de les signatures.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article