Es presenta la campanya "Acabem amb la pobresa infantil ara!"

És una iniciativa de la FEDAIA i Eurochild


El passat dilluns 15 de març és va presentar a Barcelona la campanya conjunta de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (FEDAIA) i Eurochild, "Acabem amb la pobresa infantil ara!". L'objectiu proposat és assolir que, abans del 31 de desembre de 2010, hi hagi al màxim nombre d'adhesions a la campanya per tal d'exigir a la classe política de la Unió Europea la priorització de la lluita contra la pobresa infantil a les seves agendes polítiques.

La campanya, que està emmarcada en les activitats de l'Any Europeu de lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social 2010, l'impulsa Eurochild, la xarxa europea d'organitzacions que treballen per la infància arreu d'Europa, i a Espanya, la FEDAIA, únic soci espanyol d'Eurochild.

Les dades parlen per si soles. Un 20% dels infants viuen en situació de pobresa, una xifra que en el cas d'Espanya s'eleva a un 24%, segons les últimes dades d'Eurostat.

"Són xifres alarmants. Tots els estudis demostren com la pobresa i l'exclusió social s'hereta de pares a fills, el que significa que a Europa estem condemnant a 1 de cada 5 infants a la marginació en l'etapa adulta. Els que treballem amb nens en risc d'exclusió social sabem a més que la pobresa provoca malalties mentals i violència familiar. Volem que les autoritats europees es comprometin a reduir la pobresa infantil en un 50% per a l'any 2015", diu el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.

Tots els estudis entorn la pobresa infantil conclouen que el percentatge de pobres entre els infants és més elevat que entre els adults. La FEDAIA aspira que aquest Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social sigui un punt d'inflexió per invertir aquestes preocupants tendències.

Les persones que vulguin adherir-se la campanya poden fer-ho a través de la FEDAIA o des de la mateixa web de la campanya.

Des de Social.cat us animem a participar de la campanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article