Augmenten a 24 els casos de coronavirus a Catalunya

El Departament de Salut confirma sis casos nous de coronavirus aquest dimecres


Els sis nous casos diagnosticats de coronavirus són una dona de 23 anys de Barcelona i que va anar de vacances a Milà; un home de 47 anys, de Manresa i que es va infectar com a contacte d’un cas positiu de la Covid-19 de València; una dona de 53 anys i un home de 52 anys, tots dos de Girona, que són contactes de casos confirmats prèviament del Covid-19; un home de 39 anys que viu a Barcelona, que va viatjar a Bèrgam i Milà; i un home de 40 anys, de Barcelona, i que va viatjar a Milà. A alguns d’aquests pacients ja se’ls està fent atenció assistencial d’hospitalització domiciliària i tots són casos lleus.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, en el decurs de la seva intervenció parlamentària d’aquest matí, ha reiterat el missatge de confiança en el sistema de salut de Catalunya i en els seus professionals, “que ho estan donant tot” amb una situació de complicació afegida com és la del coronavirus. “Volem protegir les persones que ens han de cuidar i per això tenim especial cura amb els professionals sanitaris, amb mesures específiques orientades”, ha reblat.

Vergés ha afegit que Salut està intensificant la informació sobre el coronavirus SARS-CoV-2 perquè aquesta arribi a tota la ciutadania, especialment la informació que té relació amb la cura de les persones més vulnerables. I ha volgut posar l’èmfasi en el fet que el Govern en la seva totalitat s’ha reunit per assegurar que tots i cadascun dels seus membres disposin de “tota la informació i puguin ser-ne transmissors en les seves respectives responsabilitats”, per resoldre dubtes i inquietuds”.

La consellera Vergés ha finalitzat dient que, des de l’inici de l’epidèmia, “Catalunya ha activat 625 casos, dels quals s’han confirmat fins ara 18, tots d’ells lleus. A més, hi ha més de 410 contactes identificats, aïllats i en seguiment”. A tot l’estat, la xifra és de 151 persones amb coronavirus, a part de l’home que va morir a València

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article