Més de 400 persones se sumen a la nova protesta de la FEDAIA davant del Parlament

Amb aquesta acció l'entitat fa ja una setmana que es mobilitza per demanar un increment de pressupost destinat a atendre a la infància


La FEDAIA suma ja una setmana de mobilitzacions en diferents indrets de Barcelona. Aquest dimecres al matí, unes 400 persones s’han aplegat a les portes del Parlament. Es tracta de professionals que demanen més pressupost per poder atendre a la infància i l’adolescència en situació de risc social. “Demanem 90 milions d’euros més 40. Els 90 són per posar-nos al dia de tota la dècada perduda”, ha assegurat la presidenta de la FEDAIA, Elisenda Xifre, al Social.cat.

Motxilles buides recolzades a les tanques que protegeixen el Parlament, juntament amb uns quants mossos d’esquadra. Són les mateixes motxilles que els professionals d’atenció a la infància han passejat per diferents indrets de la ciutat aquesta darrera setmana.

“Fa deu anys que tenim els sous congelats i les ràtios van augmentant. Ja no podem més”, assegura Mireia, una treballadora d’una llar d’infants de Manresa que aquest matí ha vist necessari desplaçar-se fins a les portes del Parlament i fer front comú amb els seus companys.

Per la seva banda, Xifre ha explicat que amb aquesta nova acció estan exercint pressió per incrementar el pressupost destinat a la infància però reconeix que resulta “encara insuficient”. “Demanàvem 90 milions d’euros més 40. Els 90 són per posar-nos al dia de tota la dècada perduda. De fet, ja són 12 anys en els quals la dotació econòmica destinada als serveis a la infància no s'ha actualitzat”.

90 milions d'euros, doncs, que han de servir per pagar despeses destinades a millorar les condicions laborals dels professionals.“Els 40 milions d'euros els demanem per implementar el model de serveis d'intervenció socioeducativa (SIS), que és el que ens permet treballar amb la infància en situació de vulnerabilitat”. Xifre ha reconegut que l'Administració ha definit uns plans estratègics de serveis socials, posant èmfasi en la part preventiva i, per aquest motiu, “s'ha de poder dotar econòmicament aquesta part”.

Aquesta és la demanda que fa la FEDAIA. Mentrestant, al Parlament tant el vicepresident i conseller d'Economia Pere Aragonès, com el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han assegurat que 20 milions dels 73 que rebrà Catalunya pel canvi del sostre de dèficit aniran destinats a millorar els serveis socials i han inclòs infància. Des de la FEDAIA es lamenta que no s'hagi concretat la quantitat exacta.

Les entitats havien convocat la protesta massiva, precisament aquest dimecres, ja que avui era l'últim dia perquè els grups polítics amb representació en la cambra autonòmica introduïssin esmenes als comptes. En aquest sentit, representants d'ERC, els 'comuns' i el PSC s'han acostat a la mobilització per a escoltar les seves demandes. Així, Marta Ribas, diputada al Parlament per Catalunya en Comú - Podem ha explicat que la prioritat d’aquest grup parlamentari ha estat “incidir en descongelar tarifes”.

“La nostra prioritat ha estat tornar a incidir quina part, dels 73 milions extres de la partida pressupostària, podem rescatar perquè vagi destinada a infància”, ha destacat Ribas, que també ha assegurat que la proposta d’aquest partit és que deu milions d'euros vagin a infància. “Haurem d'apretar tots plegats”, ha assegurat. Alguns representants de la FEDAIA han entrat al Parlament i han registrat el manifest que havien acabat de llegir al parc de la Ciutadella.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article