El 5è Festival del Joc del Pirineu omple d'activitat dotze espais de la Seu d'Urgell i ofereix 28 partides “exclusives”

Gairebé 600 escolars de la capital alturgellenca visiten de forma prèvia el certamen, que s'ha inaugurat aquest divendres


Fins a dotze espais de la Seu d'Urgell, entre equipaments públics, recintes privats i algunes places i carrers del centre històric de la ciutat, acolliran durant aquest cap de setmana la cinquena edició del Festival del Joc del Pirineu.

A més, aprofitant la singularitat que tenen, en bona part d'aquests s'han programat algunes de les 28 partides “exclusives” que s'han de reservar prèviament. Tot i que el certamen, que per la seva àmplia oferta ha aconseguit situar-se entre els tres de més magnitud de Catalunya, s'inaugura oficialment aquest divendres, gairebé 600 escolars dels centres educatius de la capital alturgellenca ja l'han pogut visitar des de dimarts passat i fins aquest dijous.

Un dels punts centrals del festival tornarà a ser la Sala Sant Domènec, que es converteix en una gran ludoteca amb uns 300 jocs de caire familiar. Tot i així, també n'hi ha una de més avançada per aquelles persones que ja hi tenen més experiència, una altra de rol i una darrera d'infantil, a més espais per a jocs gegants i tradicionals. Tot plegat, sumat a les partides “exclusives” contribueix a fer més gran la “revolució” que ha experimentat el sector en els darrers quinze anys, segons ha explicat el director del certamen, Xavi Socías.

A banda de la programació prevista, durant el festival també es posa a disposició dels visitants la possibilitat de fer una partida en un entorn singular de la ciutat. Així, es pot demanar la cessió de la cripta de l'antiga església de l'escola Lestonnac, el coro de la Sala la Immaculada o el soterrani de l'Espai Ermengol. L'objectiu és que la capital alturgellenca "vagi impregnant-se de joc", segons diu Socías, que detalla que tot plegat va començar "com un experiment" i amb la idea d'obrir un espai per als jocs de taula.

Per la seva banda, la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carli Farràs, ha explicat que l'obertura del festival a la ciutat per convertir-la "en un gran tauler" és un dels seus elements clau i que, a la vegada, el diferencia d'altres que es fan en diversos punts de Catalunya. Pel que fa a les visites escolars, ha dit que un dels reptes a assolir en futures edicions és que aquestes també arribin fora de la capital alturgellenca, a centres educatius de la comarca i d'altres punts del Pirineu.

El joc i la música, eix vertebrador de la cinquena edició

La temàtica que vertebrarà la cinquena edició del Festival del Joc serà la de la música, commemorant així el 500 aniversari del naixement de Joan Brudieu, mestre de capella de la Catedral de Santa Maria d'Urgell i un dels músics més importants del Renaixement català.

Aquest element serà present tant en l'acte d'inauguració d'aquest divendres, on s'hi durà a terme un joc narratiu acompanyat d'una actuació en directe, com amb la composició, dissabte, d'una melodia improvisada per part de 50 persones. També hi haurà tallers, un espectacle interactiu i un joc de rol. Finalment, s'ha programat una visita guiada que tindrà com a element clau descobrir els petits secrets de la ciutat al voltant de la música i de Brudieu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article