Barcelona tancarà a partir de dilluns tots els centres cívics, casals i biblioteques

També romandran tancades les escoles municipals de música, els casals d’infants, les ludoteques, els espais joves i els ateneus


Barcelona tancarà a partir de dilluns tots els centres cívics, casals i biblioteques. Així ho ha anunciat aquest dijous la regidora de Salut, Envelliment i Cures Gemma Tarafa. A més, també romandran tancades les escoles municipals de música, els casals d’infants, les ludoteques, més d’un centenar d’instal·lacions esportives, els espais joves i els ateneus. De moment, ha explicat la regidora, aquest cessament d’activitats serà per 15 dies, però no descarten haver d’allargar-ho. “Hem de poder protegir els nostres infants”, ha dit Tarafa. Això suposa més de 400 equipaments, que es tancaran des de dissabte.

“Estem posant sobre la taula tot de mesures escalonades per protegir i acompanyar els col·lectius més vulnerables, però també per ajudar tots els professionals que en tenen cura”, ha explicat la regidora. Addicionalment, s’hi sumen les 101 escoles bressol municipals a partir d’aquest divendres, en la línia que ha anunciat la Generalitat de Catalunya.

La regidora ha remarcat que cal que totes aquestes mesures la ciutadania se les faci seves i que els veïns facin créixer “la xarxa social”, que comparteixin tota la informació que tinguin i que tothom sigui “corresponsable” i rebaixi el ritme de vida. “Tothom ha de prescindir de fer aquelles activitats que no siguin imprescindibles”, ha dit.

Per això, demanen a les empreses que fomentin el teletreball i que s’abaixi l’afluència al transport públic. “Es tracta d’aplanar la corba del contagi i no col·lapsar el sistema de cures i d’atenció sanitària”, ha recalcat Tarafa.

Els diferents tancaments de serveis no essencials s’han decidit en consens amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i les autoritats sanitàries, després que aquest dijous ja s’anunciés el tancament dels 58 casals de gent gran que hi ha a la ciutat de Barcelona i el reforç del Servei Municipal de Teleassistència amb trucades proactives a les seves 100.000 persones usuàries per tal de transmetre recomanacions i consells d’autoprotecció, que passen principalment per evitar aglomeracions en espais tancats.

El conjunt de mesures coincideixen amb l’activació ahir en fase d’alerta del Pla Específic Municipal per a Risc Sanitari, en línia amb les decisions que han pres tant el govern de l’Estat com la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article