Colau demana al president del CGPJ que suspengui els desnonaments de persones vulnerables mentre duri l’epidèmia

L'alcaldessa diu als barcelonins que no vagin a bars i restaurants


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, que suspengui els desnonaments de persones vulnerables.

Colau ha instat els barcelonins que, davant la crisi del covid-19, prescindeixin de la vida social als bars i en altres espais. En aquest sentit, preguntada a RAC1 per si les persones han de continuar anant als bars o restaurants, Colau ha afirmat: “Jo els demanaria que no ho facin”.

En aquests dies, ha afegit, es pot fer vida social a través de les xarxes socials o el telèfon. Durant l'entrevista, Colau també ha parlat del seu aïllament preventiu a casa i ha remarcat que es troba bé. Davant la crisi del covid-19, l'alcaldessa ha apuntat que a la gent se li pot demanar prescindir de vida social durant dues setmanes.

Si bé ha reconegut que hi ha sectors “perjudicats” en aquest procés, com la restauració o el món de l'oci i la cultura, ha insistit que “d'entrada” el que ha de fer la gent és “no anar-hi”. “Ara bé, si no es fa de forma voluntària les administracions han d'intervenir”, ha dit en relació a un eventual ordre de tancament d'aquest tipus de locals.

Amb tot, l'alcaldessa ha fet una crida a la “màxima coordinació de les administracions públiques”. “Nosaltres no podem actuar unilateralment”, ha conclòs.

Carta a Lesmes

“Només a la ciutat de Barcelona, durant les pròximes setmanes, tenim previstos desenes de desnonaments que afecten persones vulnerables, moltes d'elles persones grans o amb malalties cròniques”, explica Colau Lesmes en la carta.

“La situació excepcional que vivim amb el covid-19 requereix mesures extraordinàries”, defensa l'alcaldessa. Així, argumenta en la missiva que una part considerable de les persones afectades per ordres de desallotjament es troben definides com a col·lectius de risc i requereixen una protecció “especial” de l'administració pública.

A més, Colau admet que la seva preocupació s'estén també a les unitats municipals que treballen en l'àmbit de la prevenció i l'acompanyament d'aquestes persones davant d'un possible desnonament. Per això, amb l'objectiu de protegir “adequadament” tant les famílies vulnerables en situació de desnonament com les unitats municipals que les acompanyen, considera “de major urgència” la suspensió dels desallotjaments previstos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article