Què cal fer per mantenir als infants lluny del coronavirus?

Romandre a casa, i sense visites, la consigna clau que recomana el Departament de Salut per evitar més contagis


Comença la primera setmana sense classes per al milió i mig d'alumnat català, sense comptar universitaris, després que dijous passat el Departament d'Educació va anunciar el tancament de 5.492 centres educatius per evitar l'expansió del coronavirus.

Tot i que les evidències científiques argumenten que els infants no pateixen afectacions greus si s'infecten del COVID-19, Salut ha insistit que cal mantenir especialment fora dels focus de risc als infants, pel potencial efecte propagador que els més petits poden fer de la malaltia.

En aquest sentit, les recomanacions del departament són clares: romandre a casa és la mesura més eficaç per mantenir als infants lluny del coronavirus. Així mateix, a través d'una circular del Departament de Salut, demanen a les famílies evitar el contacte amb totes aquelles persones que puguin ser considerades població de risc: majors de 65 anys, persones amb patologies cròniques, i persones amb immunosupressió, per exemple, aquelles que estiguin fent tractaments de quimioteràpia contra el càncer.

Durant les últimes hores, l'activació de l'estat d'alarma i les mesures de confinament han suposat el tancament d'espais d'oci com parcs de boles o cinemes, llocs on la propagació del virus pot ser especialment fàcil.

Així mateix, la circular desaconsella també els parcs infantils. L'Ajuntament de Barcelona manté tancats al públic des de diumenge els parcs i jardins que tenen tancament, mentre que els que no tenen no es podran utilitzar per al lleure dels infants.

Es tracta de 148 parcs amb portes d'accés, tot i que la mesura s'aplica a tots els parcs i jardins que no es poden usar per lleure, només com a lloc de pas i es recorda que no es poden utilitzar les àrees de jocs infantils. Segons el decret de serveis públics essencials es mantindran operatius els serveis d'incidències a l'arbrat i també el manteniment bàsic d'espais verds i jocs infantils. A ciutats com Girona, Badalona i Tarragona també s’ha decretat el tancament de parcs infantils. 

Tot i que moltes famílies barcelonines van pensar en un primer moment que la platja podria ser un bon lloc on portar els infants, l'Ajuntament també ha anunciat que les platges de la ciutat tenen la bandera vermella hissada i que resta prohibit passejar-ne per elles.

Evitar visitar als amics

Pel que fa a possibles visites a les cases d'amics, Salut també ho desaconsella, "si s'han tancat les escoles no s'han de fer reunions alternatives", diu el comunicat del departament.

Si finalment, per qualsevol raó els infants baixen al carrer, la circular recorda que cal mantenir una distància prudencial entre persones d'un metre de distància, no tocar-se ulls, boca o nas, i rentar-se les mans correctament quan tornin a casa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article