Detenen dos cuidadors d’una residència de gent gran de Barcelona per presumptes maltractaments

Afers Socials assegura que depuraran responsabilitats “fins al final” i apunta almenys a dues usuàries vexades

Els Mossos han detingut un cuidador i una cuidadora de la residència Mossèn Vidal i Aunós de Barcelona per presumptes maltractaments i abusos a un usuari, segons ha avançat TV3. La investigació continua oberta i podria haver-hi més víctimes. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha anunciat que es personarà com a acusació popular al cas.

La conselleria apunta, en un comunicat, que les agressions físiques i sexuals i vexacions s’han produït almenys contra una parella de persones residents. Dijous a la tarda els Mossos van rebre un requeriment judicial per investigar maltractaments arran de la denúncia feta als jutjats per una familiar de la víctima ja identificada. Arran d’això, durant el cap de setmana els Mossos han fet les dues detencions.

Els dos detinguts han passat aquest dilluns a disposició judicial. El Departament també ha obert un expedient per la via de la Inspecció de Serveis Socials a Eulen, l’empresa gestora de la residència. A més, els responsables del Departament han assegurat que arribaran “fins al final” per depurar totes les responsabilitats que se’n derivin, tant individuals de l’equip professional de la residència com de l’empresa gestora.

La conselleria també assegura que des del primer moment que van tenir coneixement del cas, l'11 de març passat, quan la família va presentar la denúncia, es van activar les vies per actuar judicialment davant d’un cas “molt greu” i ha estat en contacte “permanent” amb la família.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article