‘Jo em corono’ i ‘RespostaCoronavirus’: dues iniciatives per recaptar fons per la recerca

Les campanyes ja han recollit 30.000 euros per a la investigació d’Oriol Mitjà i 17.000 euros per a l’Hospital Clínic


La Fundació Lluita contra la Sida ha engegat una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus. L'entitat ja ha recollit 30.000 euros per als projectes d'investigació liderats per Oriol Mitjà, metge i investigador de la fundació i de l'Hospital Germans Trias. Amb el lema ‘Jo em corono’, la campanya ja ha arrossegat més de 700 donacions i diverses persones populars hi han col·laborat.

La recerca busca el tractament precoç i la prevenció del coronavirus, amb l'objectiu de reduir la transmissió comunitària i frenar l'epidèmia. Els investigadors també col·laboren amb l'IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l'IRTA-CReSA per desenvolupar una vacuna. La campanya ha comptat amb el suport dels actors Candela Peña, Natalia Sánchez, els germans Marc i Aina Clotet, Alejo Sauras i Nausicaa Bonnín, així com esportistes com Rudy Fernández.

En un estudi iniciat aquesta setmana, on també hi col·laboren el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut i diversos laboratoris farmacèutics, hi participaran prop de 3.000 persones entre casos positius i contactes. A les persones contagiades se'ls administrarà un antiviral habitual contra el VIH per reduir la quantitat de virus a la sang i, per tant, la capacitat de transmetre el virus. Per altra banda, a les persones que hi hagin estat en contacte, se’ls donarà com a tractament profilàctic un fàrmac utilitzat per prevenir la malària.

En paral·lel, des del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias, la Fundació Lluita Contra la Sida i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, els tres liderats pel Doctor Bonaventura Clotet, es treballa per poder desenvolupar vacunes que permetin una solució a llarg termini i d’aquesta manera evitar nous brots de la malaltia.

‘RespostaCoronavirus’ per frenar la malaltia

Mentre la ciutadania aplica les mesures de contenció indicades per les autoritats per evitar la propagació de la COVID-19, els equips de recerca i assistència de l’Hospital Clínic de Barcelona dediquen els seus esforços en atendre els pacients i en trobar amb la màxima rapidesa una cura que ajudi a frenar i combatre la malaltia.

“La pandèmia de la COVID-19 és un repte de salut en el qual s’està treballant amb la màxima coordinació i eficàcia assistencial, però també és necessari fer front a la malaltia des de la vessant científica”, expliquen a l’hospital. Per això, el centre hospitalari fa una crida a donacions amb el lema #RespostaCoronavirus que destinaran a l’abordatge multidisciplinari de la infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2, tant des de la recerca, com a l’atenció als pacients i els seus familiars.

“L’excepcionalitat de la situació aconsella que la institució destini els fons rebuts a atendre les necessitats i prioritats identificades”, justifiquen a l’hospital, que demana 150.000 euros i ja n’ha recollit 17.000 euros. “Totes i cadascuna de les aportacions són importants i sumen”, reblen a l’Hospital Clínic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article