‘Maravillosamente especial’, música contra l’odi a les persones amb Síndrome de Down

Amb motiu del seu dia internacional, la Fundació Catalana de Síndrome de Down i Mercado Negro llancen una cançó d’homenatge


El grup musical Mercado Negro i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) han col·laborat per difondre un missatge d’inclusió vers les persones amb la Síndrome de Down, coincidint amb el Dia Internacional de la Síndrome de Down aquest 21 de març. El resultat ha estat ‘Maravillosamente especial’, una cançó que fa bandera de la inclusió. Mercado Negro ha posat la música i la FCSD ha creat el videoclip. El grup cedeix tots els drets d’autor en benefici de la FCSD per afavorir la plena inclusió de les persones amb Síndrome de Down.

“La col·laboració entre Mercado Negro i la FCSD neix d’un episodi lamentable i repugnant protagonitzat per l'escriptor Arcadi Espada. Al programa Chester in Love de Risto Mejide, Espada es va referir a la síndrome de Down com una ‘desgracia’, i a les persones que el tenen les va titllar de ‘patètics’, ‘víctimes de la seva condició’, ‘desgraciats’ i ‘fills tontos, malalts i pitjors’”, expliquen a la fundació, que recorden que aquelles declaracions “van indignar molta gent”. Entre ells, Mercado Negro, que té un familiar amb SD.

Fruit de la indignació, el grup musical va escriure una cançó titulada Maravillosamente Especial, on es reivindiquen valors com el respecte, la diversitat i la inclusió. El cantant i baixista del grup, Manel Fernández, considera que “a través de la música com a eina reivindicativa, es pot canviar la imatge equivocada de la SD”. Per la seva part, Katy Trias, directora general de la FCSD, afirma que “la inclusió es basa en el respecte i l’aprenentatge de la diferència, donant veu i espai a les persones amb SD dins de la societat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Francesc Frisach Terrassa
1.

Crec que és un error el titol de l’aricle que tracta la Sindrome de Down de malaltia.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article