El SOC tramitarà d’ofici les peticions d’atur per evitar el “coll d'ampolla” del registre al sistema estatal

Treball admet que esperen un augment “substancial” en les persones afectades pels ERTO

El Servei Púbic d'Ocupació de Catalunya (SOC) tramitarà d'ofici les peticions d'atur de les persones que s'hi hagin de registrar per primera vegada com a conseqüència de la crisi del coronavirus per intentar evitar el “coll d'ampolla” que suposa haver d'esperar a la comunicació prèvia a l'ens estatal, el SEPE.

Tot i que es prioritzaran les persones que el servei espanyol ja comuniqui com a demandants d'ocupació, també es registrarà a les que encara esperin el document, perquè puguin veure reconeguda la prestació. En una entrevista al 'Matí de Catalunya Ràdio', el secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha admès que esperen un augment “substancial” en les persones afectades per ERTO a Catalunya.

De fet, al SOC esperen un “allau” de peticions i la seva directora, Ariadna Rectoret, ha escrit al director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez, amb “solucions en l'abordatge dels problemes” i ajuda per la gestió dels “tràmits vinculats al reconeixement de les prestacions”.

Les oficines del SOC estan tancades al públic, però treballen internament, amb alguns empleats a les oficines i altres fent teletreball. Malgrat que s'han ajornat alguns tràmits, d'altres, com la inscripció com a demanant d'ocupació per rebre la prestació de l'atur, s'han de fer de forma telemàtica o telefònica i requereixen inicialment una petició a l'òrgan estatal, el SEPE.

Però arran de les queixes rebudes en els últims dies, la directora del SOC ha ofert “ajut i col·laboració” al SEPE i li ha comunicat que “registrarà les persones sense necessitat d'esperar a la comunicació prèvia de l'ens estatal per tal que puguin veure reconeguda la seva prestació”.

A més, el SOC està preparant un “formulari d'inscripció al web del SOC” perquè les persones que s'hagin de registrat a l'atur s'hi puguin apuntar i l'òrgan català trameti les dades al SEPE perquè faci els tràmits corresponents.

Des del Servei d'Ocupació de Catalunya demanen al seu homòleg espanyol “coordinació” i “diligència” a l'hora de tramitar els expedients de regulació provocats per la crisi del coronavirus.

Segons Josep Ginesta, s'incrementaran “moltíssim” els ERTO i el nombre de persones, ja que en molts casos és l'única manera d'oferir “seguretat jurídica” als treballadors i que puguin “tenir ingressos”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article