Es donen a conèixer els guanyadors del Premi sobre Persones amb Discapacitat Intel·lectual

El convoca Ampans i és l'únic guardó a nivell estatal


Una investigació sobre l’adaptació en les rutines diàries de les famílies amb fills amb problemes de desenvolupament i un treball sobre la promoció de l’autodeterminació a la vivenda, han estat guardonats respectivament amb el Primer Premi d’Investigació i Primer Premi d’Innovació, de la tercera edició del Premi sobre Persones amb Discapacitat Intel·lectual que atorga AMPANS.

En la tercera edició del premi s’hi han  presentat 9 treballs de recerca i 8 d’innovació. El guardó té per objectiu donar a conèixer projectes i iniciatives per persones amb discapacitat intel·lectual que es centren en l'estudi, la investigació i les pràctiques innovadores per millorar l’atenció i la qualitat de vida d'aquest col·lectiu.

El premi, dividit en dues modalitats, investigació i innovació, s'atorga a sis projectes, tres de cada modalitat. Els primers premis estan dotats amb 3.000 € cadascun, i es publiquen tots els treballs guardonats.

Els premis d'enguany són els següents:

- 1r Premi d’Investigació, dotat amb 3.000 €,  a la recerca: “Els processos d’acomodació en les rutines diàries de les famílies amb un fill amb problemes en el desenvolupament”, per la singularitat de l’aportació a l’estudi de l’impacte de la discapacitat en les famílies en el nostre país i les seves conseqüències en la millora de les pràctiques professionals en l’àmbit de l’atenció precoç. L’autora és la doctor en Psicopedagogia, Joana M. Mas Mestre.

- 1r Premi d’Innovació, també dotat amb 3.000 €, al treball: “Promoción de la autodeterminación en un entorno de vivienda”, per la coherència entre la fonamentació teòrica i l’experiència pràctica innovadora; el jurat també ha tingut en compte que el treball esdevé una eina de formació per als professionals. La Sociòloga Berta González Antón és l’autora premiada.

La resta dels premis en la categoria d’Investigació han estat per la “Influencia  de la protección social y el sistema de pensiones en la actividad y el acceso al empleo de las personas con discapacidad”, de Borja Jordán de Urries Vega, que s’ha endut el 2n premi; i per “Conducta Adaptativa y personas con discapacidad intelectual: estudio preliminar para la elaboración de un instrumento de diagnóstico”, del Dr. en Psicologia, Miguel Ángel Verdugo, que ha obtingut el 3r Premi d’aquesta categoria.

Pel què fa a la modalitat d’Innovació, el 2n i 3r premi han estat, respectivament,  per la Fundació “El Maresme” pel treball “Aplicaciones web accessibles para personas con  necesidades especiales”, i per l’autor de “Autodeterminación, inclusión social y solidaridad. Un proyecto de cooperación internacional gestionado por personas con discapacidad intelectual”, de Néstor Valverde Merlo, llicenciat en història, de la Fundació ASPRODES.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article