‘​​​​​​​Operació Contagi’, la proposta de Pallapupas per propagar somriures pels hospitals

L'ONG facilita càpsules de vídeos per poder seguir al costat dels pacients i donar suport al personal sanitari


Fer riure i companyonia als hospitalitzats i al personal sanitari, en aquests dies on la majoria d’ells resten aïllats o sobresaturats. Això és el que s’han proposat els pallassos de la ONG Pallapupas, que, tot i que han hagut de suspendre les seves intervencions en els hospitals, han preparat l’‘Operació Contagi’ per intentar forçar somriures i oblidar per una estona la crisi que estem patint. 

“Si una cosa tenim clara, és que amb humor qualsevol situació es pot afrontar molt millor”, sostenen des de l’organització. Per això han preparat una bateria de vídeos online que els actors i actrius de Pallapupas han preparat des de casa seva, afrontant amb humor diferents situacions de la seva vida en confinament.  

També han creat càpsules amb continguts específics per als col·lectius amb els quals treballen normalment, com infants, adults i personal sanitari. Un exemple són les destinades a reduir l’angoixa i por que produeix un ingrés o una operació a un infant, o les pensades per reduir la sensació de temps d’espera. I també les específiques pel personal sanitari: de suport,  acompanyament, per a reduir l’estrès o simplement de distensió.

Segons apunten des de Pallapupas, que anualment visiten a unes 66.500 persones i està present a 14 hospitals catalans, aquesta campanya té dos objectius: d’una banda, facilitar que els pallassos segueixin al costat de malalts, familiars i personal mèdic, i “així portar, ara més que ami, el somriure als hospitals”. El segon, expliquen, és ajudar emocionalment al personal sanitari, “proporcionant-los continguts que puguin ser útils a l’hora d’afrontar el seu dia a dia”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article