Afers Socials activa un protocol per a residències de gent gran amb complicacions pel coronavirus

Es gestionen incidències en 1.430 residències i s’han repartit uns 80.000 elements de protecció, tot i que els professionals es queixen de manca de materials


El Departament de Treball i Afers Socials ha activat aquest dimarts un protocol específic d’inspecció per, en el moment que rebi una alerta de situació complexa en una residència de gent gran, s’activi un equip d’anàlisi in situ per posar en marxa mesures addicionals. Aquestes mesures, en coordinació amb el Departament de Salut, seran vetllar per l’adequada atenció de professionals, activar els protocols de neteja immediata del centre quan sigui preceptiu i de revisió d’aplicació de protocols per evitar els contagis. 

En els darrers dies el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha repartit 29.700 EPI a residències i, des de divendres, 50.000 mascaretes i guants. Tanmateix, els professionals continuen queixant-se de manca de material a través de tots els sindicats i reclamen que se’ls protegeixi de forma adequada.

Aquest nou protocol de resposta per a les residències de gent gran, discapacitat i salut mental s’activarà en els recursos on s’arribi a una situació de risc pel coronavirus. Des d’aquest dimarts al matí la inspecció de serveis socials intervindrà des manera específica en el moment que es tingui constància d’una situació que pot arribar a ser crítica en un centre residencial.

Amb aquest canvi el que es farà és agilitzar encara més la resposta per activar mesures concretes pels centres, que es poden concretar en l’enviament de professionals de reforç, neteja de les instal·lacions i revisió d’aplicació de protocols per evitar els contagis, sempre en coordinació amb el Departament de Salut.

La mesura se suma al call center actiu des de fa dies i a l’atenció telemàtica per atendre les incidències i dubtes que puguin tenir els equips professionals de les residències, així com d’altres recursos residencials que depenen del Departament. El dispositiu de resposta està gestionant diàriament incidències de 1.430 centres residencials (residències de gent gran, residències i llars residències de persones amb discapacitat i recursos de salut mental).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article