Barcelona ofereix pavellons municipals per reforçar Vall d’Hebron, el Clínic, Sant Pau i el Mar

L’Ajuntament posa a disposició dels hospitals poliesportius pròxims perquè funcionin com a satèl·lit

L'Ajuntament de Barcelona ofereix pavellons perquè funcionin com a espais satèl·lit dels hospitals Vall d'Hebron, Clínic, Sant Pau i el Mar. Amb la idea de posar recursos a disposició en plena crisi d'emergència pel coronavirus, el consistori està treballant ja per preparar espais com el complex esportiu municipal (CEM) Olímpic Vall d'Hebron, pròxim a Vall d'Hebron, i el CEM Guinardó, a prop de Sant Pau. A més, s'està valorant també el CEM La Mar Bella o Claror Marítim com a hospital de campanya per reforçar el del Mar i s'està buscant quin podria ser l'espai per complementar el Clínic. Fonts de Salut matisen que en tot cas funcionaran com a plantes d'hospitalització.

"Tenim quatre grans hospitals públics, i com a ajuntament ens hem posat a disposició", ha dit en declaracions a TVE l'alcaldessa Ada Colau aquest dimecres. Segons ha explicat, un cop detectats els pavellons pròxims als centres hospitalaris s'està treballant per posar-hi llits. Amb tot, Colau ha deixat clar que qui marca les necessitats sanitàries és el departament de Salut i el Consorci Sanitari de Barcelona, l'ens públic constituït per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona adscrit al Servei Català de la Salut. Així, el que fa el consistori és oferir recursos com els mateixos pavellons municipals, transport o bombers.

Plantes d’hospitalització

Segons apunten fonts de Salut, s'està mirant de fer extensions d'hospitals però descarten definir-ho com a hospitals de campanya. Es tractaria d'aprofitar els pavellons per fer plantes d'hospitalizació, no d'urgències i crítics, i aquesta és la hipòtesi que s'està treballant amb ajuntaments.

A principis de setmana, l'alcaldessa ja va dir en roda de premsa que el més important és estar ara "al costat del sistema de salut". En aquest sentit, ja va avançar que s'estava en comunicació permanent amb la Generalitat en el marc del CSB per buscar equipaments pròxims als hospitals, arribar a un acord amb els hotels o facilitar algun tipus de transport.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article