Afers Socials rectifica i cobrirà el 100% dels pagaments a les entitats proveïdores de serveis socials

El tercer sector va alertar que el Departament volia retallar en un 15% les tarifes abonades fins ara

Després de l’allau de crítiques que el tercer sector va fer aquest dimarts per denunciar que Afers Socials i Famílies havia comunicat a les entitats proveïdores de serveis socials que els retallarien en un 15% els pagaments durant la crisi del coronavirus, al·legant que molts serveis havien tancat, la conselleria ha rectificat i abonarà el 100% dels imports “per assegurar els ingressos del sector que atén a les persones vulnerables”, segons ha explicat el conseller Chakir el Homrani. 

Per aquest motiu, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha signat una resolució que garanteix el 100% del pagament dels serveis socials, també d’aquells centres que han hagut de tancar arran de l’emergència sanitària.

La resolució incorpora també mesures excepcionals que han de facilitar la reorganització de recursos humans per donar resposta a les necessitats de personal dels centres residencials i l’atenció domiciliària, que continuen funcionant perquè es consideren serveis essencials.

Segons assenyala el Departament, aquesta mesura afecta tant els centres públics com privats que configuren el Sistema català de Serveis Socials i garanteix que no se suspengui cap contracte de l’àmbit social.

El conseller ha explicat que amb aquesta resolució es garanteix el 100% del finançament de tots els serveis socials que es presten a la població i alhora es fa un “exercici per aplicar mesures excepcionals d’organització i recursos humans perquè es pugui aprofitar tot el personal disponible”.

Alhora, la resolució vol facilitar que el personal dels serveis que no estan en funcionament puguin donar suport i incorporar-se en altres àmbits on hi ha necessitat, “sobretot al sector residencial i l’atenció domiciliària”. El conseller ha explicat que diverses entitats, especialment dels centres de dia i del sector de la discapacitat, ja treballen en aquesta línia i la resolució els permet garantir aquesta mobilitat funcional.

Amb aquesta resolució, la conselleria dona resposta als clams del sector de la discapacitat, la salut mental, i de la Confederació, que aquest dimarts van titllar d’“inacceptable i inoportú” que el Govern proposés aquesta reducció del 15% “en un moment en què l’acompanyament a les persones amb discapacitat o trastorn mental és prioritari com a col·lectiu vulnerable”, tot recordant que el sector fa més de deu anys que està infrafinançat. “Una mesura així no farà sinó empitjorar la situació de fragilitat en què ja es trobaven aquests serveis”, van lamentar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article