Els centres educatius romandran tancats tot l’abril

Bargalló no dona el curs per “perdut” i estudia si es pot reprendre “no presencialment” després de Setmana Santa


Les escoles romandran tancades, almenys, tot l’abril. Així ho ha assegurat aquest dijous la ministra d’Educació, Isabel Celaá, en declaracions a Onda Cero, que ha asseverat que cal no perdre el curs i no ha descartat acabar-lo per via telemàtica. També el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat a TV3 que el curs escolar no es pot donar per “perdut”, tot i que no serà “normal”, i ja estudia reprendre les classes, “no presencialment”, després de la Semana Santa.

Segons el conseller, des del Departament s’està treballant per veure a quants alumnes es pot arribar telemàticament, amb quines limitacions, quins d'aquests no tenen accés a Internet o, per exemple, un sol aparell per a més d'un germà. “Hem de ser conscients que aquest curs no és normal i que la personalització serà més important, i també el curs que ve”, ha dit. Bargalló ha recordat que l'ensenyament actual és “competencial” i no memorístic, i que es treballa per “projectes”.

En aquest sentit, la ministra Celaá ha assegurat també que es treballa per compensar la bretxa digital existent, i ha destacat que un 80% d'alumnes estan en connexió amb els seus professors i segueixen el curs des de casa. “Tenim la confiança que tothom podrà ser avaluat, volem que sigui amb la major justícia i equitat”, ha dit.

Celaá ha indicat que s'hauran d'identificar els elements més essencials i deixar la resta fora. També ha explicat que ha demanat als consellers autonòmics que esbrinin quins alumnes no estan connectats ara mateix, i no descarta que se'ls faci arribar la tecnologia necessària perquè ho facin. “Tothom té mòbil, hem d'actuar activant a través del mòbil els continguts educatius”, ha conclòs.

La meitat de les famílies ja tenen la targeta moneder

Pel que fa a les famílies amb beques menjador, el conseller ha dit que la meitat d'aquestes ja tenen la targeta moneder. Bargalló ha explicat que el Govern ja té el 100% de les targetes i estan al lloc de distribució, i que aquest dimecres al matí la meitat de les famílies que hi tenen dret ja les tenen.

La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en extraordinària, segons han acordat el Ministeri d'Educació i el d'Universitats amb les autonomies. A més, s'ha decidit "modificar el model i el contingut de les proves" perquè l'alumnat no es vegi perjudicat per la situació generada pel coronavirus.

Les dates finals "dependran de l'evolució de la pandèmia" i les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en extraordinària. L'assignació definitiva de places no es farà abans del 25 de setembre. La Secretaria d'Universitats consensuarà les dates de les PAU a Catalunya, previstes inicialment del 9 a l'11 de juny.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article