Més de 650 alumnes d’FP oferiran el seu suport com a professionals en els àmbits sanitari i social

L’objectiu és contribuir a la manca de personal generada per la pandèmia del coronavirus


Més de 650 alumnes de formació professional de centres públics, concertats i privats d’arreu de Catalunya oferiran el seu suport com a professionals en els àmbits sanitari i social fins que es resolgui la situació d’alarma generada per la pandèmia del coronavirus, segons ha informat la Generalitat. 

L’objectiu és col·laborar amb les persones que més ho necessitin durant aquest període i contribuir d’aquesta manera a la manca de personal existent en ambdós àmbits. Els alumnes cobriran principalment les baixes de personal pel virus i ampliaran els serveis que calgui en cada moment. Tots els estudiants tenen més de 18 anys i treballaran de manera voluntària amb persones sense risc d'infecció.

Es tracta d'estudiants dels cicles formatius de grau mitjà de Cures auxiliars d’infermeria, de grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència i del grau superior d’Integració social. Actualment a Catalunya hi ha 11.600 alumnes de primer curs i 4.300 alumnes de segon curs que cursen un dels cicles formatius. Aquests cicles estan inscrits en les famílies professionals de Sanitat i de Serveis socioculturals i a la comunitat.

El Departament d’Educació, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va obrir aquesta convocatòria a tots els centres educatius de Catalunya que ofereixen aquests ensenyaments i en poques hores comptava amb la col·laboració de 670 persones. Aquesta oferta quedarà oberta fins que la situació ocasionada per la pandèmia torni a la normalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article