Afers Socials aclareix que ja tenen prou famílies per acollir infants de progenitors amb Covid-19

El Departament ha rebut un allau d'oferiments per la confusió d'un missatge fals viralitzat a través de les xarxes


No es busquen famílies per acollir a infants de pares i mares que resten hospitalitzats o en aïllament a causa de la Covid-19. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aclareix que, de moment, amb les famílies acollidores que formen part de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) es podrà donar resposta a aquells infants menors de tres anys que tinguin els dos pares afectats pel coronavirus, i no tinguin cap altre familiar que els pugui atendre. 

El passat dijous aquest diari va publicar una notícia, a partir d’un comunicat del Departament, sobre les mesures que s’adoptaven des de l’administració per donar resposta als fills de persones afectades per la Covid-19. En aquest sentit, el Social.cat va informar que els infants menors de tres anys serien acollits a les llars de les famílies que ja formen part de la borsa de l’ICAA, i que els infants menors entre tres i 18 anys serien distribuïts per diferents albergs de la xarxa Xanascat, gestionats per la Generalitat.

Tanmateix, la notícia s’ha viralitzat per diferents canals, i són moltes les persones que han entès que es necessitaven famílies pels infants a partir de la confusió d’un missatge fals que ha circulat per diferents xarxes socials, en el qual es deia que calien famílies acollidores, però des de la conselleria ho desmenteixen.

A més a més, davant l’allau de trucades i missatges que estan rebent, al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies demana aclarir que no s'ha de trucar ni al 93 483 10 00 ni al 112, telèfons que ara mateix donen resposta a altres urgències. No obstant això, Afers Socials agraeix “l’allau de solidaritat” i la resposta de la ciutadania. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Carmen baca torrelavit
1.

estoy interesada en acoger un niño de 2-3 años de edad mientras dure el coronavirus y darle las cosas que necesita

  • 0
  • 0

Comenta aquest article