Les residències reben la primera compra de material de protecció per fer front al coronavirus

Afers Socials compra i reparteix 310.000 mascaretes, 200.000 guants, 32.000 bates i 10.000 ulleres


Les residències catalanes estan rebent la primera compra de material de prevenció per lluitar contra la Covid-19, en un moment en el qual la pandèmia està afectant especialment aquests centres. 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comprat i està distribuint 210.000 mascaretes FFP2, 100.000 mascaretes quirúrgiques, 200.000 guants d’un sol ús, 32.000 bates impermeables i 10.000 ulleres de protecció. La compra, per un valor total de 1,69 milions d’euros, s’ha pogut realitzar tot i que el Departament reconeix que hi ha “greus dificultats” per accedir a estocs de material sanitari.

El material es distribuirà entre les residències de gent gran, de persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, els centres d’infància i d’atenció a dones víctimes de violència masclista, els centres de persones refugiades, les residències de persones amb addiccions i amb VIH, i els serveis d’atenció domiciliària d’entitats socials.

La compra d’aquest material, que va arribar aquest dissabte al vespre a l’aeroport del Prat en un avió de càrrega procedent de Hong Kong, ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos catalans d’origen xinès que han aportat “els seus contactes i el seu coneixement del sistema productiu xinès”, el qual, a hores d’ara, “és el màxim referent internacional en la producció i distribució de material de prevenció contra el contagi de la Covid-19”, assenyalen des de la conselleria.

El repartiment d’aquest material s’està realitzant a través d’un dispositiu logístic preparat pel Departament, que prioritzarà els centres residencials amb presència de casos positius o amb simptomatologia pròpia del Covid-19. Des de l’arribada de l’avió, s’han preparat kits que s’han començat a distribuir aquest diumenge a primera hora, i poques hores després rebien el material les residències que tenen casos de contagi del coronavirus. La resta dels centres rebran els quits durant aquest dilluns. 

El Departament ja prepara una nova compra més gran de material que ha d’arribar en els propers dies. Aquest material permetrà el treball en “condicions de seguretat” als i les professionals dels centres residencials vinculats a la conselleria amb presència de persones simptomàtiques i “ajudarà a frenar els contagis del Covid-19 entre la resta de residents”, sostenen.

487 casos de coronavirus en residències de gent gran

D’altra banda, el Departament ha confirmat que hi ha 487 persones que viuen en residències de gent gran que tenen coronavirus. Segons Afers Socials, tots els casos diagnosticats estan aïllats i en tractament, seguint els protocols marcats per Salut. A més, també han informat que hi ha 119 residències amb persones que tenen la Covid-19. A Catalunya hi ha 1.073 residències de gent gran –públiques i privades- i un total de 64.093 persones que hi viuen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article