Dincat reclama el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a fer passejades terapèutiques

“No és un caprici, és una necessitat”, alerten les entitats i demanen “més empatia”


El sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, amb Dincat al capdavant, apel·la a la responsabilitat i la sensibilitat de la societat davant les situacions viscudes per algunes persones amb discapacitat intel·lectual durant les seves passejades terapèutiques. A l'entitat demanen que es respecti i es garanteixi el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual i als seus acompanyants a sortir al carrer i “a no ser, ni increpats, ni insultats”.

A més, Dincat recorda que, en l'estat d'alarma decretat pel govern central, aquestes persones estan autoritzades les passejades terapèutiques. En aquest sentit, Dincat manifesta que cal tenir "més empatia" i actuar des d'una manera racional, i entendre la complexitat de la situació. Davant la situació excepcional, el fet de poder sortir al carrer "no és un caprici sinó una necessitat".

Per aquest motiu, espera el més absolut respecte a les persones amb discapacitat intel·lectual en aquest moment complicat per al conjunt de la societat. Dincat és la federació que agrupa 281 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article