Mestres de l’ONCE i Educació donen suport a més de 1.000 alumnes cecs durant el confinament

Un equip de professionals ajuda des de casa seva els estudiants a seguir els continguts de classe


Mestres de l’ONCE i d’Educació donen suport aquests dies als més de 1.000 alumnes cecs que hi ha a Catalunya. Un equip multiprofessional compartit entre l'organització i el Departament intensifiquen les iniciatives per ajudar els estudiants cecs o amb discapacitat visual greu a poder seguir els continguts de classe, garantint que estan adaptats, així com a portar millor els dies de confinament. 

Des dels seus domicilis, els professionals continuen mantenint contacte amb l'alumnat cec o amb discapacitat visual greu, el professorat i els tutors dels seus centres educatius, a més dels especialistes i orientadors. Conscients que els estudiants estan també atesos des dels seus centres educatius, i fins i tot poden arribar a tenir una gran càrrega acadèmica, l'equip de mestres i professionals específics de l'ONCE es bolca en ajudar els alumnes cada dia.

L'equip educatiu es reuneix per a posar idees en comú i organitzar el treball o les consultes dels alumnes. “A aquests dies de confinament, també cal treure'ls la part positiva, potenciant la imaginació i creativitat dels nostres professionals i estudiants, aprofitant i aprenent a usar al màxim les noves tecnologies, compartint recursos i experiències, i donant l'oportunitat a les famílies d'aprendre amb els seus fills”, explica el director del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE, Manel Eiximeno.

Per exemple, la Clàudia Ernica Vogel, una de les professores del CRE, ha ajudat la Llilli, estudiant afiliada a l’ONCE, amb un examen. “Tenia un problema amb l’aparell que li permet escriure en braille i hem treballat conjuntament amb l’informàtic per solucionar-ho", diu aquesta mestra. A més, també miren que els seus continguts estiguin adaptats o que la plataforma dels deures sigui accessible”, apunta.

Més de 1.000 alumnes cecs a Catalunya

A Catalunya 1.140 alumnes cecs o amb discapacitat visual greu estudien aquest curs a centes ordinaris. Són 877, a Barcelona; 112 a Girona; 49 a Lleida i 102 a Tarragona. La distribució dels alumnes per nivells educatius és: 239 escolars corresponen a Educació Infantil; 175 són d'Educació Primària; 154 estan ja a l'ESO; 25 cursen Batxillerat; 71 Cicles Formatius; 111 són universitaris; i 365 estan inscrits en un altre tipus d'ensenyaments.

A Catalunya, el Centre de Recursos Educatius de l’ONCE coordina l'atenció de les necessitats educatives derivades de la discapacitat visual de cadascun dels alumnes. Així, abasta aquells aspectes que puguin afavorir i potenciar la plena inclusió educativa i l'autonomia personal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article