Punt de Referència participa al grup europeu EMBG

L'associació ha augmentat el nombre de joves que aten en els últims cinc anys


L'Associació Punt de Referència, que es dedica a l'acompanyament de joves extutelats, es troba en un bon moment. Del 10 al 12 de març van participar a la tercera reunió del grup European Mentoring and Befriending Group (EMBG), que aglutina organitzacions que treballen amb programes d'acompanyament voluntari. A més a més, l'associació es troba en un moment de creixement, en els últims cinc anys han passat de 59 joves a 147 atesos.

Referents i Acull són els noms dels programes per a joves extutelats de l'Associació Punt de Referència. Segons les dades de la pròpia associació, en cinc anys, han pogut incorporar a aquests programes a 88 joves més. Mantenint la ratio d'una persona per cada jove al programa Referents, l'associació assegura que és "difícil donar suport a un nombre elevat de joves" però que "incrementar-los és un objectiu que sempre ens hem d'imposar".

l'EMBG és el grup de treball europeu que aglutina diferents entitats i federacions que treballen amb programes de mentoring and befriending, és a dir, d'acompanyament a partir del voluntariat. A la tercer reunió s'ha assolit l'objectiu principal del grup, redactar una carta europea sobre acompanyament. Però també s'ha augmentat el banc de bones pràctiques i s'ha començat a perfilar un intercanvi amb França pel proper mes de juny. Finançat a través de la Oficina de Programes Educatius Europeus (OAPEE), la presentació de la carta es preveu per al proper mes d'octubre al Parlament Europeu. L'associació es mostra satisfeta de la tasca realitzada i, veient els resultats, encara el futur amb esperança i il·lusió.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article