Més de 30 entitats exigeixen al Govern que implanti els protocols adients per atendre les residències 

Alerten que l’atenció a la gent gran ja tenia, abans de la pandèmia, “una dotació de recursos insuficient” per garantir un servei digne

Més de 30 entitats exigeixen al Govern que implanti els protocols adients per atendre les residències. S’hi sumen des de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya fins a la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, entre moltes altres. Totes elles fan un crit d’alerta i avisen que el coronavirus està provocant “greus efectes” en la gent gran i alerten que, independentment de si es viu en residències o es fan estades temporals en centres sociosanitaris, aquest col·lectiu ja tenia “una dotació de recursos insuficient” per garantir un servei digne.

Per encarar la situació provocada pel coronavirus, totes aquestes organitzacions demanen “immediatament” els protocols adients en una l’atenció sanitària a la gent gran, des del transport sanitari, fins a l’assistència domiciliària, passant per la teleassistència. També reclamen proporcionar “tots els recursos professionals i tècnics necessaris”, així com tots els equips de protecció individual imprescidnibles per a les treballadores, les famílies i l’entorn de la persona.

Així mateix, demanen que s’asseguri que els equips de cures pal·liatives prestin assitència a les persones que ho necessitin al seu domicili o centre residencials i reclamen que les persones afectades puguin morir “amb dignitat i sense patiment”. Alhora, totes les entitats expressen el seu reconeixement i agraïment a la tasca que estan duent a terme el conjunt de professionals durant la crisi sanitària de la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article