Les morts i els casos positius de coronavirus comencen a baixar a Catalunya 

Aquest diumenge han mort 174 persones, la xifra més baixa des del 24 de març


L’esperat decreixement de la corba del coronavirus sembla que ha arribat. Després de dies on les xifres de morts i contagis de nous casos de la Covid-19 a Catalunya i arreu l’Estat no feien més que pujar, aquest cap de setmana la tendència ha canviat i les xifres comencen a baixar. 

Aquest diumenge, el Departament de Salut informava que en les últimes hores havien mort 124 persones, i es confirmaven 792 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, ambdues, les xifres més baixes de tota la setmana. La xifra de morts, de fet, ha estat la més baixa des del 24 de març. En total, han mort a Catalunya amb Covid-19 un total de 2.760 persones i 26.824 han estat infectades amb la malaltia. 4.144 d’elles, són professionals sanitaris.

Així mateix, aquest dilluns, a petició del Govern de la Generalitat, el BOE publicava l’ordre d’aixecament del confinament perimetral de la Conca d’Òdena, una notícia “important”, segons ha destacat la consellera de Salut, Alba Vergés, qui ha confirmat que la decisió s’ha pres després que la taxa d’incidència del brot d’Igualada s’hagi alentit, i es comporti de manera similar a la resta del territori limítrof i de referència, en aquest cas, la Catalunya Central. 

702 morts a les residències 

D’altra banda, des del 15 de març, han mort per coronavirus 702 persones a residències, segons apunta el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la informació que han fet arribar els mateixos centres. Hi ha 1.631 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, segons indica la conselleria en el seu últim comunicat, dels quals 283 han estat hospitalitzats. “Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut”, apunten. 

El Departament també indica que del total de 1.073 residències de gent gran, a 216 hi ha hagut persones diagnosticades de coronavirus i a 303 s’han detectat persones amb simptomatologia. Pel que fa als i les professionals, 4.930 estan aïllats o tenen simptomatologia, d’un total de més de 75.000.

180.000 test de diagnòstic ràpid i mig milió de mascaretes

Aquest dilluns també està previst que arribin a Catalunya 180.000 test de diagnòstic ràpid d'anticossos. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat en roda de premsa que les comunitats autònomes rebran entre aquest diumenge i el dilluns 1.029.600 proves ràpides per detectar el coronavirus. Catalunya és la segona comunitat que més en rep, precedida només per Madrid, que tindrà 206.400 tests. Segons Illa els tests s'hauran d'aplicar d'acord amb el protocol establert, que indica que s'han d'utilitzar “com a complement dels tests PCR”. L'estratègia del ministeri de Sanitat és que principalment serveixin per a fer un cribratge ràpid en llocs amb una alta prevalença de covid-19, com és el cas d'hospitals i residències.

D'altra banda, el ministeri també ha informat amb el carregament de tests ràpids han arribat també 500.000 mascaretes. Segons el ministeri, aquesta última remesa ja ha arribat a Catalunya procedent de Madrid i ha estat entregada a la Generalitat. Catalunya ha rebut un total de 3.429.188 mascaretes (el 16,7% del total repartit).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article