Els experts alerten que el desconfinament ha de ser “prudent” per no provocar una segona onada

Antoni Trilla diu que l'aïllament de casos asimptomàtics seria de “caràcter voluntari” i mai forçós


Diferents experts dels hospitals catalans alerten que quan es donin les condicions per iniciar el desconfinament, aquest haurà de ser molt “a poc a poc” i “prudent”.

En aquest sentit s’ha expresat el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla Trilla, qui creu amb el desconfinament s’ha de fer “amb molta prudència”, i cal realitzar-lo “a poc a poc” per evitar una segona onada com la primera. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla ha advertit que “desescalar sense poder fer proves a la gent que té símptomes és bastant incongruent”, i ha explicat que des del Ministeri de Sanitat es treballa en una estratègia en aquest sentit. També ha considerat important poder establir quin percentatge de la població està immunitzat, i ha donat per fet que l'aïllament de casos asimptomàtics plantejat pel govern espanyol seria “de caràcter voluntari”, i “en cap cas seria un aïllament forçós”. “Aquí no toca de cap de les maneres”, ha afegit l’expert.

Trilla ha explicat que la situació a l'Hospital Clínic ha estat com d’un cap de setmana normal a efectes del nombre de nous ingressos. En tot cas, ha demanat prudència, perquè les UCI segueixen molt plenes per la llarga estada dels pacients. “El risc que hi hagi una nova onada no ens el podem jugar. Estem fent molts sacrificis per superar aquesta primera, i espero que les següents siguin més ràpides de controlar”, ha indicat. D’altra banda, Trilla també ha avisat que els hospitals van “molt dia a dia amb el material”, i ha remarcat que cal una “bona reserva”.

Més o més i mig més de confinament

En una línia similar a la de Trilla es manifesta l'especialista en malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Roger Parade, qui ha afirmat que el confinament s'haurà d'allargar “com a mínim un mes o un mes i mig més”. En declaracions a RAC1, ha reconegut que “és possible” que s'hagi superat el pic de contagis i que hi ha una “tendència” a la millora però ha apuntat que cal mantenir “intensament” les mesures de confinament per assegurar el bon pronòstic.

“És molt important que no ens precipitem, que fem les coses de manera racional i sobretot basades en la ciència”, ha declarat. D'altra banda, ha confiat que en “pocs mesos” o “un any” hi hagi resultats “esperançadors” sobre la troballa d'una vacuna contra el coronavirus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article