Les entitats pro Sàhara suspenen el programa d’acollida estival de nens refugiats pel coronavirus

Treballaran en coordinació amb el Front Polisari en un programa alternatiu als campaments


La Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (Ceas-Sàhara) ha anunciat que a causa de la crisi del covid-19, aquest any s'ha decidit suspendre el programa Vacances en Pau del 2020. “Estem tristos, però és el més adequat”, han traslladat. 

El programa solidari es du a terme des del 1979, i permet que nens refugiats als campaments sahrauís passin les vacances d'estiu amb famílies d'acollida a l’Estat espanyol. “Lamentablement, la greu situació per la qual estem travessant en l'àmbit mundial impedirà que aquest estiu els ambaixadors de la causa sahrauí estiguin entre nosaltres”, afirma l'entitat en un comunicat. La decisió s'ha pres de comú acord amb la Comissió Nacional del Front Polisari i la delegació sahrauí per a Espanya.

Des del grup de treball de Vacances en Pau de Ceas-Sàhara s'indica, però, que com a alternativa desenvoluparan un programa que englobi els àmbits cultural, educatiu, lúdic o esportiu perquè els nens puguin tenir “un estiu més fàcil” als campaments.

Així mateix, asseguren que la decisió és “momentània” per aquest estiu però que seguiran treballant per reprendre el programa pels pròxims estius. “Ni el moviment solidari ni les famílies d’acollida tenim cap intenció de no reprendre aquest programa”, han matitsat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article