Arrels activa un nou equip de carrer i un servei telefònic per fer front a l’estat d’alarma

“Malgrat que aquests dies s’han habilitat places extraordinàries d’allotjament, encara hi ha centenars de persones al ras”, adverteix la fundació


A Barcelona, unes 1.200 persones viuen al carrer. “Malgrat que aquests dies s'han habilitat places extraordinàries d'allotjament, encara hi ha centenars de persones al ras”, adverteix a Arrels Fundació. Per fer-hi front, l’entitat impulsa dos projectes d’emergència, en el marc de la campanya #NingúConfinatAlCarrer.

Així, han organitzat un nou equip de carrer específic per donar resposta a necessitats bàsiques com alimentació, abric, higiene i protecció sanitària. “Està format per 40 persones voluntàries que recorreran inicialment l’Eixample i Sants-Montjuïc, ja que en aquestes zones hi ha menys serveis per a persones sense llar i hi viuen més de 400 persones, segons l'últim cens”, expliquen a l’entitat. L'objectiu és “paliar la por, la incertesa i les urgències sorgides del tancament de recursos” o del fet que els recursos disponibles no s'adeqüen a les necessitats de les persones.

A més, també han muntat un servei telefònic d'orientació per oferir informació útil sobre els recursos disponibles i orientar el veïnat preocupat per les persones que viuen al carrer, les mateixes persones afectades i també entitats i administracions. El telèfon és el 935514840 i l’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h.

Aquests nous projectes d'emergència s'enmarquen en la campanya #EtsVital, que demana el suport de la ciutadania amb un triple objectiu: contribuir a localitzar les persones que dormen al carrer a través de l'aplicació mòbil Arrels Localitzador, tenir cura de les persones amb qui coincideixen en els desplaçaments habituals i contribuir econòmicament per fer possible #NingúConfinatAlCarrer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article