Carme Capdevila reacciona davant la retallada del Fons estatal d'acollida i integració

La proposta del govern estatal es reduir el pressupost un 65%


En el marc de la Conferència Sectorial de la Immigració, que serveix per marcar els criteris de distribució del Fons Estatal estatal d'acollida i integració, celebrada ahir, el govern estatal va anunciar la retallada del 65%. L'any passat el fons a repetir era de 200 milions d'euros, amb la retallada, 70 milions. Davant d'aquest fet, totes les comunitats autònomes han demanat la restitució del fons estatal. La consellera, Carme Capdevila, ha afirmat que “Si trepitgessin més el carrer i parlessin amb els alcaldes i la ciutadania mai aplicarien una retallada tan brutal”.

Capdevila ha recordat que el 23 de desembre el ple del Congrés va aprovar una proposició no de llei, votada pel PSOE, que fixava mantenir la mateixa dotació pressupostària del 2009 per aquest any en quan al fons d’acollida. La consellera lamenta que no s’hagi complert la proposició no de llei i remarcat la falta d'interès, per part del Govern, de reforçar els ens locals. La consellera va sentenciar “La realitat contrasta amb les declaracions de bones intencions habituals en l’executiu de Rodríguez Zapatero”.

El Fons estatal d'acollida i integració serveixen per reforçar els centres educatius, els programes d'acollida i sobretot, aquelles poblacions que tenen  més població d'origen immigrat.

Sense cap dubte es tracta d'una decisió que afecta, directament, a la població de Catalunya. És per aquest motiu que la consellera va assegurar que el Departament d'Acció Social i Ciutadania realitzarà un esforç per reduir l'impacte de la retallada i que seguirà demanant la restitució de tot el fons.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article