Voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil reparteixen mascaretes des de primera hora del matí al transport públic

Són 1,7 milions d’unitats enviades pel govern espanyol per a les persones que van a treballar


Prop de 500 voluntaris de Creu Roja i centenars de voluntaris d'associacions municipals de Protecció Civil reparteixen des de primera hora del matí 1,7 milions de mascaretes enviades pel govern de l’Estat per a les persones que van a treballar en transport públic. Aquest dimarts tornen a la feina a Catalunya els treballadors no essencials, un milió aproxidament. Per evitar contagis i que la pandèmia es propagui, l’estratègia és fer un repartiment de mascaretes al transport públic. 

Concretament, els punts de repartiment són en els principals accessos i intercanviadors on es produeixen més aglomeracions de gent, segons els operadors. En total són més d'un centenar de punts en municipis de més de 30.000 habitants. Les mascaretes es lliuren un cop es valida el títol de transport.

Així mateix, l'oferta de transport públic també s'ha incrementat en hora punta per afavorir les distàncies entre usuaris, uns dos metres entre persones segons recomanen els experts.

Alguns dels voluntaris també han explicat a la gent com havien de col·locar-se les mascaretes, ja que cal agafar-la sempre per les gomes sense tocar la part que va a la boca, identificant la part interna –la que està en contacte amb la boca- de l’externa, que normalment sol ser de color blau o verda per diferenciar. També cal ajustar al nas la peça superior de la mascareta, i comprovar que també tapi fins al mentó.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article