Open Arms dona suport als infermers de l’ICS en l’atenció a les residències de l’àrea Metropolitana Nord

L’ONG ofereix un equip de 70 voluntaris i un flota de 30 vehicles per afrontar la crisi del coronavirus


Voluntaris d’Open Arms s’han sumat aquesta setmana a les tasques d’atenció sanitària a les residències de l’àrea Metropolitana Nord per afrontar la crisi del coronavirus. Diversos membres de l’ONG donen suport als equips d’infermers de l’ICS en els mètodes de testeig de la Covid-19, en el procés de sectorització en cas d’haver-hi un resident amb resultat positiu, així com en el corresponent seguiment de la persona infectada. Open Arms ha posat a disposició dels equips d’atenció primària una flota de 30 vehicles i 70 persones per donar suport a les pràcticament 200 residències que hi ha al Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental on l’ICS hi realitza atenció primària.

La Direcció d’Atenció Primària ha fet fins ara 1.600 proves PCR a les residències d’aquesta zona. Amb els resultats d’aquestes proves, segons informa l’ICS, s’ha confeccionat un mapa de situació que ha permès identificar quin és l’estat de cada residència i determinar quines són les accions que cal dur a terme, assenyalant quins són els centres on cal prendre mesures més urgents. L’escenari actual es reforçarà de forma imminent amb l’ús de tests ràpids, destaca l’ICS.

Ara, els voluntaris d’Open Arms donaran suport als professionals infermers que es desplacen a les residències, per exemple, a l’hora de realitzar tant tests ràpids com recollida de mostres i portar-les als laboratoris de Catlab o al Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, a l’Hospital Germans Trias. Allà, el Servei de Microbiologia fa les proves de diagnòstic per PCR.

Al mateix temps, basant-se en els resultats de les proves, els equips de l’ONG també ajudaran a sectoritzar les residències i a organitzar els espais i els seus usuaris per mantenir en aïllament aquells que ho requereixin seguint el criteri clínic que es marqui des dels equips d’atenció primària.

Actualment, la Direcció d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord compta amb 77 centres d'atenció primària, 26 consultoris locals i 64 equips d’atenció primària, on s’ofereix assistència a 1.448.812 persones. Des del passat dimecres, coordina i gestiona des de l’àmbit sanitari l’aplicació del pla a les residències per la COVID-19, on s’emmarca l’actual acord amb Open Arms.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article