La Fundació Pere Tarrés demana ajuda perquè el confinament no precaritzi la situació dels infants més vulnerables

L’entitat busca suports per finançar alimentació, portàtils, connexió a internet i material de protecció


La Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa una campanya solidària per demanar donatius a empreses i particulars que ajudin a evitar que el confinament precaritzi encara més la situació dels més vulnerables. L'entitat està assumint el cost de la compra d'aliments de famílies desafavorides i també està pagant la connexió a internet de 100 unitats familiars, perquè els infants puguin seguir les classes escolars a distància. També està comprant material de protecció per a joves que viuen en espais de la fundació, i ha posat en marxa un acompanyament psicològic per ajudar a gestionar l'estrès del confinament, sobretot en el cas d'aquelles famílies que viuen en espais molt reduïts i no tenen xarxa de suport.

Amb aquests donatius, la fundació podrà mantenir l'acció social i educativa actual, així com reforçar els recursos d’atenció psicològica i intensificar l’acompanyament a famílies i infants un cop acabi la crisi, amb un reforç educatiu a l'estiu i activitats de lleure per desconnectar del confinament.

La tasca de suport educatiu i social que realitza la Fundació Pere Tarrés amb els centres adherits inclou 28 centres que acompanyen anualment gairebé 3.000 infants. A més, la fundació ofereix beques que permeten que 4.171 infants gaudeixin de colònies o casals cada estiu, i que 537 més participin en colònies al llarg del curs escolar.

A través de trucades telefòniques o videoconferències, l’equip educatiu dels diferents centres resol dubtes sobre la situació actual amb l’objectiu d’alleugerir la seva càrrega emocional i per detectar i prevenir situacions d’emergència, com la manca d’aliments o l’existència de conflictes familiars.

Telemàticament i a través de les xarxes socials, s’ofereixen recursos i propostes de lleure i d’activitats pedagògiques per fer amb els infants. En el cas dels fills i filles adolescents que disposen de connexió digital, els educadors i educadores hi mantenen també un contacte directe a través dels canals socials. També es realitza un acompanyament educatiu als joves que estan estudiant cursos de cicle superior i ESO: se’ls hi resolen dubtes relacionats amb els deures i en el cas d’alguns centres s’ha habilitat un mur virtual per facilitar la comunicació amb els educadors.

A més d’aquestes accions, la fundació ha posat els seus equipaments al servei de les administracions públiques. S’ha reobert l’Alberg Pere Tarrés de Barcelona per atendre persones en situacions de vulnerabilitat; s’han cedit llits de la casa de colònies La Conreria a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, i també s’està atenent i allotjant a la residència d’estudiants que la Fundació Pere Tarrés gestiona a Madrid una desena d’estudiants de Canàries i Llatinoamèrica que no han pogut tornar als seus llocs d’origen a causa de les mesures de confinament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article