Dincat fa una crida a aconseguir donacions per protegir les persones amb discapacitat intel·lectual

Davant la “lenta resposta” de les administracions, la federació d’entitats demana fons per adquirir EPIs i alerta que “estan al límit”


La federació Dincat, que representa una part molt important de les entitats que atenen les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha posat en marxa una campanya de captació de fons per adquirir el material de protecció necessari, que garanteixi la seguretat de les persones amb discapacitat intel·lectual i la dels professionals que els cuiden. “Davant la lenta resposta de les administracions i la falta de recursos d’aquestes entitats”, alerten, la federació fa una crida a la societat per assolir un mínim de 150.000 euros per comprar i repartir mascaretes, guants, bates i gels desinfectants, entre altres, per a les residències i llars del sector de la discapacitat intel·lectual.

“Fins ara, les entitats del sector s’han vist obligades a fer un sobreesforç econòmic i humà, de forma individual i col·lectiva, per adquirir material però, aquesta setmana, han arribat al límit de les seves possibilitats”, adverteixen al Dincat. Per això, han obert a través de la plataforma de fundraising el web contraelcoronavirus.org. L’objectiu de la captació de fons és ajudar-les a continuar “vetllant pels drets d’aquest col·lectiu més vulnerable davant la crisi sanitària”, prestant-los una atenció individualitzada, directa i de qualitat a de forma segura.

De fet, Dincat fa setmanes que denuncia que els Equips de Protecció Individual (EPIs) i els tests de detecció ràpida “no arriben a la majoria de les entitats pels canals oficials”. En aquest sentit, alerten que més de 8.500 persones ateses per prop de 3.500 professionals del conjunt d’entitats de Dincat han reclamat trobar-se en situació de vulnerabilitat i alt risc de contagi, al no disposar d’aquest material.

Segons dades pròpies de la federació, ja són “almenys centenars de persones amb discapacitat i cuidadors que estan infectades i, lamentablement, el sector ja comptabilitza desenes de morts a tot Catalunya”. Aquestes dades s’extreuen d’un observatori realitzat per l’entitat, “davant la falta d’informació concreta que ofereix l’administració, tot i la petició continuada del sector”.

“És urgent frenar aquesta situació i evitar que aquestes xifres, darrere les quals està en joc la vida de moltes persones, continuïn creixent”, explica Carles Campuzano, director de Dincat. “No ens podem quedar amb els braços plegats. És urgent protegir aquestes persones i, si les autoritats no donen resposta, hem de buscar alternatives”, afegeix. Per tal d’accedir al material el més aviat possible, Dincat ja ha avançat part d’aquests diners per a fer una primera comanda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article