El Síndic alerta que algunes persones han deixat de cobrar la Renda Garantida i exigeix no interrompre-la durant la crisi

Ribó reclama ajornar les possibles suspensions de la prestació fins que no es normalitzi el funcionament dels serveis


El Síndic de Greuges de Catalunya ha tingut coneixement que algunes persones han deixat de cobrar la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania per motius diversos. Per això, ha reclamat al Govern que no interrompi el pagament d'aquesta prestació mentre duri la crisi del coronavirus. 

En aquest sentit, exigeix ajornar les possibles suspensions i extincions de l'ajuda fins que no es normalitzi el funcionament del serveis i es reobrin les oficines d'atenció presencial. El defensor recorda que moltes d'aquestes persones no poden accedir a mitjans telemàtics. A més, planteja que caldria establir mesures excepcionals i transitòries que contribueixin a reduir el nombre de persones en situació de risc.

Segons el Síndic, en les circumstàncies actuals pot ser difícil o impossible complir les obligacions necessàries per cobrar la renda garantida de ciutadania. És el cas, per exemple, de les persones que, tot i que podrien ser possibles beneficiàries d’alguna altra prestació o ajut, a la pràctica no poden sol·licitar-la perquè no poden accedir a mitjans telemàtics o no tenen el coneixement per fer-ne ús, o bé perquè desconeixen i no tenen accés a la informació sobre les prestacions existents i els requisits.

També pot passar que les persones no puguin comunicar els canvis en la seva situació, ni donar resposta als requeriments de l’òrgan gestor de la prestació, continua. La mesura de no interrompre el pagament de la renda garantida de ciutadania, diu el Síndic, no hauria d’impedir que, un cop restablert el funcionament ordinari dels serveis, l'administració instrueixi les actuacions adequades i regularitzi els procediments, mitjançant una anàlisi i una revisió acurada de cada expedient.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article