Afers Socials comença a distribuir a les residències prop de 800.000 elements de protecció

La conselleria ha comprat material per valor de cinc milions, que se suma a la comanda més petita que va repartir a finals de març


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha començat aquest dimecres a distribuir a les residències 829.610 elements de protecció. La conselleria ha explicat en un comunicat que ha rebut “més carregaments” des del divendres passat d’una compra de material de prevenció realitzat a la Xina i a proveïdors locals per valor de cinc milions d’euros. 

Així, el material comprat directament per la conselleria inclou 80.000 mascaretes FFP2, 365.000 mascaretes quirúrgiques, 21.210 bates d’un sol ús, 298.500 guants, 24.700 ulleres, 25.000 pantalles de protecció facial i 15.200 ampolles d’antisèptic per a les mans. “A més, abans d’ahir vam rebre 68.912 elements de protecció enviats pel Departament de Salut”, expliquen a Afers Socials. Fins al proper divendres, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies encara s’encarrega de la gestió i distribució del material de prevenció a les residències de gent gran i de persones amb discapacitat.

A la conselleria expliquen que el material ha anat arribant “per parts” i el van repartint “tan bon punt arriba al centre de distribució”. “Esperem rebre durant els propers dies la resta de material de la comanda per seguir proveïnt de manera constant els centres residencials”, s’excusen a la conselleria.

Prèviament, la conselleria ja havia realitzat una primera compra de material més petita per valor d’1,7 milions d’euros, que va arribar en bona part el dia 29 de març. “Cal recordar que l’ordre de centralització de compra de material del Govern de l’Estat no ha funcionat i va fer perdre gairebé una setmana de temps, fins que el Departament finalment va decidir buscar vies a la Xina i realitzar les compres directament”, argumenten a la conselleria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Anna Barcelona
1.
A banda del material de protecció distribuït.
Tinc dos preguntes:
Està contemplat fer algun tipus de projecte o programa que treballi els efectes del confinament ? es a dir l'atenció psicològica dels residents.
Existeix supervisió de com s'està atenent actualment, tenint en compte que hi ha molts menys professionals.?
En segon pla, resta la desatenció correcte dels que requereixen suport per coses tant bàsiques com ajut per vestir i desvestir, posar panyal i enllitar.
No podem oblidar les necessitats del dia a dia ja que no és un bon tracte.






  • 0
  • 0

Comenta aquest article