Front comú dels sindicats de l’ensenyament públic perquè es reactivin els nomenaments de personal substitut

Les organitzacions impulsen un manifest unitari on reclamen a Educació “un canvi de rumb” en la seva política


Els sindicats de l'ensenyament públic han reclamat reactivar els nomenaments de personal substitut. USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, el Sindicat de Professors de Secundària, l’UGT, la CGT i la COS han elaborat un manifest unitari en què consideren que durant el tancament de centres pel coronavirus “encara és més necessari un increment de recursos humans bàsic per fer front al teletreball i pal·liar els efectes del confinament”. Per això, exigeixen al Departament d'Educació “un canvi de rumb” davant la decisió de no fer nomenaments telemàtics durant el tercer trimestre, que asseguren condemna en molts casos professors substituts sense possibilitats a cobrar l'atur a un mínim de cinc mesos sense feina i, per tant, sense sou.

Tots sense excepció veuen “inacceptable” que només es facin nomenaments en centres petits o que no disposin d'una part molt important de la plantilla. “Desgraciadament aquesta és la línia del departament: precaritzar encara més el col·lectiu més vulnerable i que són una part fonamental del nostre sistema educatiu”, sostenen.

Els sindicats demanen que es facin tots els nomenaments telemàtics que siguin necessaris per cobrir totes les substitucions i els nomenaments extraordinaris de tot el personal que hagi prestats serveis aquest curs amb efecte retroactiu des del primer dia de tancament de centres educatius. Volen també que no finalitzin els contractes de cap treballador durant el període de confinament i que des del 13 de març fins al 30 de juny computi com a temps treballat a efectes de números de borsa.

Per últim, demanen que en el nomenament extraordinari del mes de juliol, el temps de tancament de centres educatius, es descompti dels sis mesos de requisit, i que no calgui haver treballat un dia durant el tercer trimestre per obtenir un nomenament. Els sindicats volen una "rectificació del Departament de manera urgent" davant la situació extraordinària que es viu i han animat a tots els treballadors a "pressionar conjuntament" la conselleria per aconseguir una solució digna.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article