El sector de la discapacitat denuncia davant Torra “discriminació” d’alguns malalts en l’accés a tractaments

Cocarmi lamenta la manca “evident” de recursos de protecció i prevenció dels malalts i professionals


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi), ha denunciat aquest dimecres davant del president de la Generalitat, Quim Torra, la “discriminació” que han patit alguns malalts amb discapacitat en l’accés a determinats tractaments en el marc de la crisi generada per la Covid-19.

El president de Cocarmi, Antonio Guillén, ha lamentat, a més, la manca “evident” de recursos de protecció i prevenció “que han patit tant les persones malaltes com els professionals que els atenen”. Cocarmi ho ha dit en una reunió telemàtica amb Torra, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies.

A banda d'aquestes qüestions, Cocarmi també ha reclamat una estratègia “inclusiva i accessible” per al col·lectiu davant la crisi sanitària. Per exemple, s’ha tornat a reclamar que es facin accessibles les informacions, recursos, aplicacions mòbils, telèfons de contacte i altres serveis de salut pública relacionats amb el coronavirus. Alhora, s’ha insistit en la necessitat de recopilar dades sobre l’impacte de la pandèmia en les persones amb discapacitat.

Finalment, Guillén i els responsables de les diferents federacions han demanat que, un cop es deixi enrere la pandèmia, la Generalitat garanteixi en els seus pressupostos els recursos “necessaris” per a la continuïtat i sostenibilitat de les entitats del sector.

En aquest sentit ha reclamat que un cop superada la crisi es reactivin “els diferents pagaments compromesos”, amb fons addicionals que permetin a les entitats “recuperar-se del sobreesforç econòmic” que fan aquestes darreres setmanes i amb accions “específiques” de foment de l’ocupació del col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article