Barcelona distribuirà prop de 5.300 dispositius connectats per a l'alumnat en situació de vulnerabilitat

El Consorci d'Educació ha adquirit 3.000 tauletes i Educació en distribuirà gairebé 2.300


Barcelona distribuirà prop de 5.300 dispositius connectats per a alumnes en situació de vulnerabilitat entre el Consorci d'Educació de Barcelona i la Generalitat. 

En concret, el Consorci ha adquirit 3.000 tauletes amb connexió de dades, la distribució de les quals es programarà de la forma acordada per cada centre durant els propers dies, amb criteris de prioritat als cursos de 6è de primària i 1r d'ESO. El pressupost inicial destinat a aquesta actuació és de mig milió d'euros. A més, des del Departament d'Educació es distribuiran 2.267 dispositius amb connexió entre l'alumnat amb dificultats. 

A més, el Consorci treballa en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Biblioteques per tal de recollir i posar a disposició de l'alumnat altres partides de tauletes procedents de particulars o d'iniciativa privada.

El Consorci d'Educació de Barcelona ha informat que davant l'emergència sanitària provocada per la Covid-19 treballa “per adaptar-se a la nova situació educativa” i que passa per donar compliment a les indicacions del Departament d'Educació. Ha afegit que la seva prioritat s'ha centrat en els darrers dies en afavorir i garantir el contacte amb totes les famílies de Barcelona en situació de vulnerabilitat i per això s'ha parlat amb tots els centres públics i concertats d'ensenyaments obligatoris per detectar necessitats i canalitzar i donar suport a les iniciatives dels centres. Els docents, en col·laboració amb els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica, han contactat amb l'alumnat per conèixer les circumstàncies familiars i emocionals que tenen.

Els 3.000 dispositius del Consorci es distribuiran prioritàriament entre els alumnes en etapes de transició educativa i estaran a disposició d'aquests durant els anys que els resti d'escolarització obligatòria, de tal manera que s'allargarà més enllà de l'actual crisi. Un dels col·lectius prioritaris és l'alumnat de sisè de Primària en situació de vulnerabilitat social i que formarà part del Pla contra la segregació en la seva incorporació a Secundària. L'altre col·lectiu preferent és l'alumnat que ja forma part d'aquest pla i que està cursant 1r d'ESO. En aquest cas, també podran tenir les tauletes durant la resta de cursos.

Pel que fa al material que ja té el centre o que pot ser adaptat, es prioritzarà entre els alumnes que estan cursant 4t d'ESO. En aquest cas es compta amb el suport de l'equip d'orientadors del pla per als alumnes amb factors de risc d'abandonament. De la mateixa manera, els alumnes de 2n de Batxillerat i cicles formatius de grau mig i superiors tindran a disposició el material del centre.

Acompanyament als docents

El Consorci ha posat en marxa un servei d'acompanyament als equips docents mitjançant l'oferta de seminaris i assessorament online per a facilitar l'aplicació de les eines digitals i garantir la seva qualitat. L'objectiu ha estat donar orientacions tant tecnològics com pedagògiques, recomanant no sobrecarregar els infants, proposant activitats setmanals que se puguin dosificar segons l'organització familiar i els plans de treball. L'objectiu és pensar activitats que els alumnes “puguin fer el més autònomament possible de manera que la capacitat de resposta a problemes acadèmics, molt vinculada a les circumstàncies de cada família, no sigui una desavantatge”.

D'altra banda, el Consorci ha informat que continua en marxa el servei de teletraducció que està facilitant la comunicació entre el centre i les famílies que tenen dificultats d'idioma. El servei està operatiu les 24 hores del dia en un total de 52 idiomes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article