La Generalitat treballa perquè els infants puguin sortir al carrer màxim en deu dies

Serien sortides limitades en el temps i per franges horàries i els majors de tres anys haurien de portar mascareta


La Generalitat treballa en un pla perquè els infants puguin començar a sortir al carrer en un període màxim de vuit o deu dies si segueix la tendència a la baixa de casos, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l'ACN. Els Departaments de Treball, Interior i Salut treballen en aquest pla, que s’acabarà de discutir en la reunió del Procicat de dissabte. Es tractaria de sortides limitades en el temps i per franges horàries, mantenint la distància mínima de seguretat de dos metres amb les persones del carrer i amb mascareta a partir dels tres anys. El termini de deu dies és el temps prudencial per esperar que no hi hagi rebrots però el Govern insisteix que els propers dies cal mantenir el mateix confinament “sever” que fins ara.

Entitats pels drets a la infància i altres organitzacions feia dies que reclamaven més llibertat en el confinament per als infants, que ara ja farà un mes que no poden sortir de casa. El mateix Síndic de Greuges ha demanat aquest dijous que nens i adolescents puguin sortir al carrer una estona cada dia, tot preveient especificitats en funció de l'edat i circumstàncies personals, i també establint limitacions en el distanciament socials i d'higiene.

El defensor ha alertat de les afectacions que comporta el confinament en la seva salut física i emocional, incloent el seu desenvolupament. Al seu parer, cal garantir els drets d'esbarjo i lleure, i també l'exercici físic i el contacte amb el medi natural. El Síndic ja va recomanar que nens i adolescents poguessin fer alguna activitat a l'aire lliure el 27 de març passat. Després de citar posicionaments en aquesta línia de diferents organismes i entitats que treballen amb la infància, el defensor també recorda que la major part de països de la UE han adoptat mesures perquè els nens puguin sortir.

També l'Associació Espanyola de Pediatria proposa que els nens puguin sortir al carrer amb una “certa garantia”, acompanyats d'un adult i “respectant l'aïllament social”. Així ho ha explicat la presidenta de l'entita, María José Mellado, en una entrevista a SER Catalunya. L'entitat lliurarà aquest divendres un informe al Ministeri de Sanitat elaborat per vuit experts en què es planteja que “el desescalament dels nens pugui ser prioritari quan alguna població pugui sortir al carrer”. La proposta passa perquè els infants puguin sortir de casa “d'una manera organitzada”, acompanyats d'un progenitor, amb mascareta en el cas dels més grans i sense anar a “llocs de risc”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article