Entitats d’infància demanen al Govern un fons extraordinari per als infants amb les transferències de l’Estat i d’Europa

Les organitzacions reclamen polítiques concretes per evitar “aguditzar” les problemàtiques existents


Entitats d'infància han demanat al Govern que creï un fons extraordinari per a la infància amb les transferències que arribin de l'Estat i d'Europa. Les organitzacions han recordat que les circumstàncies de salut pública, econòmiques, socials i polítiques provocades pel coronavirus “fan necessari que les administracions públiques i els partits polítics es comprometin amb la infància”, especialment en casos de vulnerabilitat.
 

L'objectiu del fons ha de ser crear una reserva per “amortir” els efectes presents i futurs de la crisi sanitària actual sobre la infància i l'adolescència. Afegeixen que també hi hauria d'incorporar fons propis e l'executiu català. Save the Children ha alertat que sense un fons específics “s'aguditzaran les escletxes”. A la petició s'hi sumen Pincat, Tiac, Ecas, Fedaia o Fepa. 

El responsable de polítiques d'infància de Save the Children a Catalunya, Emilie Rivas, ha instat a reconstruir la societat “començant per la seva base” i ha alertat que si no es fa ja “serà massa tard”. Per això, ha demanat un pacte polític amb mesures específiques per a la situació actual però també de futur.

D'altra banda, ha posat sobre la taula que les mesures de restricció plantejades “tenen conseqüències sobre la infància més vulnerable” i ha demanat “mirar més enllà” d'iniciatives com les targetes moneder per beques menjador, tot i valorar-ho positivament.

Actualment, el 28,6% dels infants, uns 404.000 nens i nenes, viu en situació de pobresa, alerten les entitats. Es tracta del grup d’edat que més pateix l'exclusió social amb una taxa de pobresa un 45% superior a la del grup adult (18-64 anys). Una taxa encara més alta si parlem de les llars d’origen estranger, on un de cada dos infants es troba en situació de pobresa, i les  llars monoparentals amb una taxa de pobresa del 42,9%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article