Save the Children edita una guia pràctica amb totes les ajudes disponibles pel coronavirus

L’ONG reuneix les mesures aprovades d’habitatge i subministraments, ocupació, família, economia i fiscalitat, violència de gènere o presons


Save the Children ha editat una guia pràctica que reuneix totes i cada una de les mesures econòmiques i socials que el govern espanyol ha aprovat per reduir l’impacte de la crisi del coronavirus especialment entre els col·lectius més vulnerables. 

Amb la col·laboració d’un equip de juristes, l’organització ha compilat en un únic document la informació dels nombrosos decrets aprovats i publicats en diversos butlletins oficials de l’Estat i ha agrupat les ajudes per les següents matèries: habitatge i subministres de la llar, famílies, ocupació, matèria econòmica i fiscal, procediments judicials, violència de gènere i àmbit penitenciari. A més, ha passat la informació a un llenguatge senzill en format pregunta i resposta per facilitar la seva consulta als qui no controlin termes jurídics i administratius. 

Qui pot sol·licitar l’ajornament en el pagament de la hipoteca, a quines prestacions tenen dret els autònoms que no poden treballar per l’estat d’alarma o si s0ha de seguir complint el règim de visites o la custòdia compartida durant el confinament, són algunes de les preguntes a les quals es respon.

La guia, disponible en pdf i en versió digital, conté informació de caràcter general i busca aportar claredat a qui més necessita aquestes mesures. “Per la nostra experiència amb famílies en situació de risc, sabem que moltes no perceben les ajudes que els corresponen per la dificultat a l’hora de trobar i entendre la informació, els requisits a complir i els tràmits a fer. No volem que això passi ara. Ningú pot quedar-se enrere en aquesta crisi per una simple falta de compressió”, assenyala Catalina Perazzo, directora de Sensibilització i Polítiques d’Infància de Save the Children.

L’ONG està facilitant a més de 2.000 famílies vulnerables amb nens i nenes a càrrec informació sobre les mesures a les quals poden acollir-se. Ho fa a través d’un pla de resposta a l’emergència anomenat #Alteucostat, centrat en garantir-los accés a una alimentació bàsica, reforç escolar, pautes de criança positiva i atenció psicològica individualitzada per pal·liar els efectes de l’aïllament, la incertesa i l’estrès.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article