Les farmàcies catalanes mantenen els problemes informàtics, però ja han distribuït unes 309.000 mascaretes

Els col·legis de farmacèutics esperen que aquest dimarts se solucioni la incidència


Les farmàcies catalanes mantenen els problemes informàtics que patien des de primera hora del matí de dilluns per distribuir les mascaretes contra la covid-19

Tot i la reparació parcial dels problemes al migdia de dilluns, els tècnics segueixen treballant per arreglar definitivament la incidència. De moment, però, han repartit almenys unes 309.000 mascaretes, segons les dades facilitades pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Tot i la caiguda del sistema, s’han seguit dispensant apuntant a mà les dades. Els farmacèutics esperen que aquest dimarts se solucionin definitivament les incidències informàtiques.

Fonts del Departament de Polítiques Digitals ha atribuït el problema tècnic a les farmàcies a “una incidència informàtica de degradació” del Sistema d'Informació Farmacèutics de Recepta Electrònica (Sifare), fet que ha provocat que “la dispensació de mascaretes a les oficines de farmàcia tingui un temps de resposta més llarg del desitjable”.

Les mateixes fonts indiquen que l'equip informàtic del col·legi hi està treballant i que el sistema de la Generalitat ha funcionat “correctament”. Per la seva banda, fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona diuen que ha fallat el sistema de recepta electrònica “pel volum de dispensacions”.

Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va reconèixer que el sistema els va permetre lliurar 309.000 mascaretes. “Si no s’hagués col·lapsat, segurament les hauríem repartit totes”. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article