El Consell Nacional de Dones demana un pla de mesures d’emergència social per atendre les dones en situació vulnerable

L'ens reclama, entre d'altres, que s'homologuin els estudis de les migrants


El grup de treball de Prevenció en violències masclistes del Consell Nacional de Dones de Catalunya ha reclamat un pla de mesures d’emergència social per atendre les dones en situació de vulnerabilitat per la pandèmia de la Covid-19.

Entre d'altres mesures, el Consell reclama que es desplegui “efectivament” la renda garantida de ciutadania, així com el reglament que la desplega. També proposa una renda o prestació de mínim vital mentre duri la situació de crisi o estendre el subsidi de desocupació a les persones en atur que exhaureixin la prestació. A més, demanen que es garanteixi la intervenció integral a les dones en situació de violències masclistes, l'atenció a les quals es pot haver vist alterada per la situació excepcional actual.

Altres mesures que proposa l'entitat són “l’empadronament immediat d’urgència” de les dones migrades perquè no quedin excloses de sistemes d’ajut, tinguin accés al sistema de salut i al sistema d’atenció social. O bé que es regularitzi de forma automàtica les dones estrangeres que havien iniciat el procés abans de la crisi, i les que el puguin iniciar ara.

Una altra proposta és que s'homologui de forma “automàtica urgent, com a mesura excepcional”, els estudis que les dones migrades han fet en els seus països d’origen.

A més demanen una moratòria en el pagament de lloguers i subministraments per a totes les dones que es trobin sense ingressos i/o acollides a les mesures d’Emergència Social, que es garanteixi un habitatge social “immediat” per a les dones soles i amb famílies monomarentals o que s'implementin “recursos habitacionals d’urgència específics” per a les dones sense llar.

Finalment, el grup de treball de Prevenció en violències masclistes del Consell Nacional de Dones de Catalunya demana que es creï i s'implementi un Pla de suport a les dones treballadores per compte propi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article