L’Estat permetrà des de diumenge la sortida de fins a tres nens amb un adult per passeigs diaris de no més d’una hora

Els infants de fins a 14 anys no es podran allunyar més d'un quilòmetre del seu domicili i podran córrer i fer exercici


El govern espanyol permetrà que a partir de diumenge els infants de fins a 14 anys surtin a fer passeigs de no més d'una hora al dia prop del seu domicili. No es podran allunyar més d'un quilòmetre de casa i hauran d'anar acompanyats d'un adult que convisqui amb ells. 

Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens en un mateix passeig i els infants podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. Podran fer servir les seves joguines però no podran accedir a parcs o zones infantils. La sortida diària s'haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. Ho han anunciat el vicepresident d'Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dijous i han recomanat evitar les “hores punta”.

L'executiu de Pedro Sánchez ha demanat que es respectin les normes bàsiques d'higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d'almenys un metre amb la resta de persones. També han recordat que quan no es pugui garantir aquesta distància cal que els nens també facin servir mascaretes. “És recomanable si van a un lloc amb molta gent”, ha dit Iglesias.

Podran sortir nens amb cotxet i l'adult “responsable” que els acompanyi no té perquè ser un progenitor -pot ser un germà gran- però sí ha de conviure amb ells i s'haurà de mantenir a una distància en què els pugui “controlar”.

Illa ha estimat que aquesta norma beneficiarà sis milions de nens i ha explicat que publicaran dissabte una ordre ministerial amb aquestes mesures i que entrarà en vigor diumenge 26 d'abril. L'ordre es publicarà després que l'executiu aprovi la tercera pròrroga de l'estat d'alarma a una reunió extraordinària del Consell de Ministres aquest divendres.

Iglesias s'ha dirigit als nens a qui ha demanat disculpes per no haver estat prou clars en les últimes hores donant les instruccions i ha assegurat que entén que aquest confinament “no està sent gens fàcil” per als infants i adolescens. El vicepresident segon ha dit que el govern espanyol està prenent decisions “molt difícils”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Patricia Sant Celoni
1.
Em sembla molt bé que demanin disculpes als nens, però encara no he sentit ningú que ens demani disculpes als pares i mares, per la confusió que ens creen, ja que som nosaltres els qui hem de transmetre seguretat i els que ens comuniquem amb els nostres fills, el meu fill no escolta les rodes de premsa del govern habitualment.
L'altre cosa és que també els haurien de demanar disculpes a les families senceres per no haver regulat suficientment el tema de conciliació, ja que els pares que continuem treballant presencialment per ser serveis essencials no estem poden atendre amb prou qualitat als nostres fills, estem sobrevivint com podem, s'ha deixat en mans de "pactar amb l'empresa unes mesures" però no han OBLIGAT a les empreses a reduir la jornada , adaptar-la o proporcionar teletreball en alguns aspectes que sí era possible segons les diferents professions i llocs de treball, sobretot pels que tenim fills menors de 12 anys.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article