El Homrani admet que cal fer una “reflexió profunda” sobre el model de residències

“Els serveis socials s’han considerat el germà petit de l’Estat del Benestar i no s’han prioritzat com s’havien de prioritzar”, reflexiona el conseller


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha reconegut aquest divendres que cal fer una “reflexió profunda sobre el pal de paller del sistema residencial” de Catalunya. Ho ha dit en resposta a la diputada de Catalunya En Comú – Podem Marta Ribas, que ha preguntat a la sessió de control del Parlament per la gestió de les llars d'avis per la pandèmia de coronavirus. El conseller ha lamentat que els afers socials "sempre s'han considerat el germà petit de l’Estat del Benestar” i que, per tant, “no s'han prioritzat com s'havien de prioritzar”.

Ribas ha retret a la Generalitat que va “perdre un mes” i que la prevenció a les residències per evitar que hi entrés el virus “va anar tard i malament”. La diputada dels comuns ha admès que “cap govern estava preparat” davant de la Covid-19, però ha assenyalat que les residències “eren terreny abonat” per patir-lo. A més, ha atribuït la situació de precarietat del sector a “les retallades dels governs convergents” i al fet que els executius posteriors hagin “mantingut congelades” les tarifes i no hagin construït nous centres.

El Homrani ha reconegut que “hi ha hagut problemes”, com la distribució d'equips de protecció individuals (EPI), però ha refusat que el Govern hagi actuat tard. “No li puc acceptar un mes de paràlisi”, ha dit, perquè decisions com prohibir les visites o els nous ingressos a les residències es van prendre “una mitjana d'una setmana abans” que en altres territoris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Fundació AGI barcelona
2.
Conseller, fa més de 50 anys que treballo al sector social, primer al disminuïts, desprès a l' àmbit residencial de persones gran, familia, infancia i dones maltractades per tant crec que estic en condicions d' opinar que el model neoliberal que han aplicat els grups i societats on preval el guany i el repartiment de beneficis consentit per l' administración en tot l' àmbit dels Serveis d' atenció a les persones, sobreto a la residències també promogut per ACRA, ha donat com a resultat el que actualmente estem veiem, amb pena , preocupació iindignació social.
  • 0
  • 0
Ona TErrassa
1.
Bon dia, molts probleme diria jo... El meu pare esta a una residència on quasi la totalitat ha agafat el virus. Han estat setmanes d angoixa vient con moria gent, trucant a la Generalitat i amb respostes nul.les o treiente-se la pilota.Es passaven els uns als altres i que quedi clar ho han passar malament el personal de les residències i els familiars. Xapó pel personal de les residències perquè estaven sols. Una vergonya la gestió. Ara tenen l oportunitat d arreglar-lo i que no sigui privatitzant o amb altres merdes... UNA mica de seny!!! GRacies a tot el personal de residències que es mereixen ara un tracte just, reconeixement i sous dignes. Cuide m de les persones que estimem quan no queda altra solució... Moltes gràcies de tot cor...el meu aplaudiment de les 8h també anava per vosaltres.
  • 1
  • 0

Comenta aquest article