Les xarxes de suport mutu de Barcelona i l’àrea metropolitana afirmen que estan “desbordades”

Els grups veïnals denuncien “assetjament policial i multes” per part de la Guàrdia Urbana


Les xarxes de suport mutu de Barcelona i l'àrea metropolitana estan "desbordades", donant cobertura d'aliments a més de 5.500 persones. Així ho asseguren en un comunicat conjunt una vintena de grups, que denuncien que els responsables polítics no se'n fan càrrec. "No arribem a donar resposta a la forta demanda que hi ha", adverteixen exigint a l'administració "mesures socials urgents". A més, les xarxes solidàries denuncien estar patint "assetjament policial i multes" per part de la Guàrdia Urbana, en especial cap a persones migrades. 

Per això, demanen a l'Ajuntament de Barcelona que revisi i expedienti i acomiadi els policies que fan "abús de poder". Entre les peticions que recull el comunicat hi ha l'obertura de bancs d’aliments amb productes de primera necessitat. "Les xarxes de suport mutu no podem abastar més, no volem substituir Serveis Socials ni servir de crossa a les institucions", apunten.

De fet, assenyalen que els punts habilitats per l'administració per repartir àpats diaris a Barcelona i l'àrea metropolitana són "insuficients" i "gairebé ridículs". A més, també indiquen que serveis socials, "en lloc de donar solucions, generen llistes d’espera" i els deriven famílies que "difícilment" poden atendre des de les xarxes solidàries.

També demanen "mesures extraordinàries per abastar la nova borsa de pobresa" i suspendre el pagament dels lloguers per situació de vulnerabilitat, així com també les factures de serveis bàsics com ara la llum. Per últim, insten a la "regularització immediata" de les persones migrades. "La privació dels drets més bàsics, conseqüència de no disposar d’un permís de residència, les situa ara més encara en una especial vulnerabilitat a l’hora d’accedir a totes les ajudes", conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Fran Bayfor Barcelona
1.

Aquest article trobo que no facilita la informació correctament amb l'ús del concepte xarxes en genèric. No conec la situació de totes les xarxes, només la de 4 districtes (Horta-Guinardó, Horta, Sants-Montjuic i Eixample), que abasten gairebé uns trenta barris i no és aquesta la sensació que tenim. Potser hi ha barris que estan sobresaturats, o d'altres que com els nostres tenen algún problema puntual, però no és la norma habitual tal com esmenta l'article.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article